fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Senatorul Ion Mocioalcă solicită răspunsuri de la premier

Senatorul Ion Mocioalcă a adresat o întrebare publică premierului Nicolae Ciucă referitoare la situația salariaților din fostul combinat siderurgic, actualul TMK:

„Domnule prim-ministru,

Salariații fabricilor TMK- Artrom de la Reşita şi Slatina nu şi-au primit salariile, pentru că miliardarul rus Dimitri Pumpianski, care controlează grupul TMK, se află pe lista de sancțiuni a UE, ca urmare a agresiunii armatei ruse împotriva Ucrainei. Până la clarificarea statutului juridic al TMK-Artrom, conturile companiei rămân blocate, iar cei 2.500 de salariați din Reşita şi Slatina nu-şi vor încasa salariile.

spot_img

Fostul proprietar al TMK-Artrom, Dmitri Pumpianski, a renunțat la funcţia de preşedinte şi membru al CA al companiei, dar a şi tranzacționat acţiunile deținute către o companie cu sediul în Cipru. Potrivit spuselor liderilor sindicali, blocarea conturilor companiei înseamnă şi întreruperea producției în aproximativ două săptămâni, urmată de închiderea fabricilor, ceea ce duce la blocarea activității şi altor societăți, printre care Dacia Mioveni, de exemplu, pentru care firma este unicul furnizor de anumite componente necesare uzinei.

În condițiile în care, pe termen scurt, liderii de sindicat propun plata șomajului tehnic pentru angajații TMK, vă întreb, domnule prim-ministru, care sunt soluțiile pe care Guvernul României le are în vedere, pe termen lung, astfel încât să nu fie afectate mult mai multe ramuri ale economiei românești? Solicit răspunsul în scris”, a transmis senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă în scrisoarea adresată premierului României, Nicolae Ion Ciucă.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. … Solicit răspunsul în scris”, a transmis senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă în scrisoarea adresată premierului României, Nicolae Ion Ciucă.

    Dacă nu vor răspunde în termen legal de 30 de zile vă puteți adresa instanței de contencios administrativ … în condițiile legii.
    Nu?

    Nah … este posibil să greșească (din eroare materială, nu din interes) adresa destinatarului sau poșta română să nu își dea seama că adresa este greșită și nici să nu returneze corespondența către emitent. Sau să semneze poștașul în locul dumneavoastră. Sau …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei