fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Senatorul Mocioalcă: „Noua lege a educației trebuie să țină cont de 3 obiective esențiale!“

 

Secretar al Senatului României, Ion Mocioalcă își manifestă încrederea în viitoarea lege a educației, care ar trebui să fie votată în Parlament până la data de 15 martie, conform calendarului fixat de liderii coaliției de guvernare. De altfel, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut „un filtru al experților“, formați din specialiști în domeniul învățământului de la fiecare partid din coaliție, pentru ca legea să nu fie modificată consistent în Legislativ.

Despre proiectul noii legi a educației, care ar trebui să clarifice o serie de lacune și de nemulțumiri, apărute în ultimele decenii în școala românească, fie că vorbim de elevi sau cadrele didactice, senatorul social democrat, Ion Mocioalcă a dorit să transmită:

spot_img

PSD are 3 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectului legii educației, al cărui calendar de adoptare în Parlament, până la 15 martie, a fost deja convenit politic:

1) Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii

2) Combaterea abandonului școlar;

3) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

PSD apreciază că este vital ca legea educației naționale, în noua sa variantă, să aducă schimbări fundamentale în bine la nivelul ciclului gimnazial, ca premisă esențială pentru un bun parcurs școlar ulterior al copiilor și reducerea analfabetismului funcțional alarmant din prezent“, a explicat senatorul de Caraș-Severin al PSD, Ion Mocioalcă.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. Cine a ajuns să ne dea sfaturi despre învățământ și educație … unul care a făcut o facultate degeaba (cea de geologie), iar apoi a devenit master și doctor în economie la o universitate particulară.
  „Datorită” cunoștințelor economice aplicate ale „maistrului” mocioarcă într-ale economiei, județul Caraș-Severin se luptă de la egal la egal cu Tulcea, Teleorman, Botoșani etc. pentru titlul de cel mai sărac județ al țării.
  Probabil că tot „datorită” priceperii „maistrului”, economia județului a atins apogeul și acum s-a lansat pe învățământ, unde evident că rezultatele vor fi aceleași, adică dezastru.
  Să ne așteptăm la #RomâniaEducată2 sub conducerea unui baron peeseedee ?

 2. „ … și reducerea analfabetismului funcțional alarmant din prezent“

  Aici are dreptate cu reducerea analfabetismului (de) funcționari alarmanți din prezent.
  Or fi tot cizmari și florărese sau doar descendenții acestora?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei