5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Sentință în dosarul grupării care a furat seiful fostului șef al Finanțelor din Oțelu Roșu

Tribunalul Timiș a dat o primă sentință în dosarul grupării hoților de lux care au fost implicați în comiterea a sute de spargeri în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Mehedinți. Membrii grupării vizau în special vile și apartamente în care aveau informații că se află sume importante de bani, dar și sediile unor firme. Printre cei prădați a fost și fostul șef al Finanțelor Publice din Oțelu Roșu, Petru Lupșac, din casa căruia a fost furat un seif de peste o tonă în care se aflau 370.000 de euro și 160.000 de lei.

Conform anchetatorilor, membrii grupării acționau în locuri unde erau depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare. Aceștia dezafectau sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spatii învecinate.

Cea mai mare pedeapsă, 19 ani, 3 luni și 10 zile închisoare, a primit-o Ciprian Câmpean, considerat liderul grupării. Acesta a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, ultraj sub forma tentativei de omor (după ce a rănit un polițist forțând un baraj al forțelor de ordine după o spargere), furt calificat cu consecințe deosebit de grave, complicitate la furt calificat, conducerea unui autovehicul cu numere false.

spot_img

În același dosar, Lucian Mihălțan a fost condamnat la 13 ani și 11 luni de închisoare; Adrian Bolbos – 13 ani și 10 luni, Eduard Abraham – 6 ani și două luni, Trevis Pleșan – 4 ani și opt luni. Alte șase persoane au fost condamnate la peste 2 ani de închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei