24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Servicii medicale optime pentru nou-născuți la Spitalul Municipal Caransebeș

Fundația Comunitară Banatul Montan din Reșița, împreună cu partenerii Primăria municipiului Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a câștigat proiectul: „Servicii medicale optime pentru nou-născuți”.
Finanțat privat din „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”, acesta vizează dotarea compartimentului de Neonatologie al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș cu 15 echipamente medicale noi în decurs de 6 luni: incubator închis, transluminator venos, lampă fototerapie, masă resuscitare, laringoscop, incubator deschis, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, lampă sterilizare, injectomat, masă tratament, pătuțuri bebeluși, masă înfășat, cântar bebeluș, scaun/fotoliu alăptat.
Sloganul general sub care se desfășoară runda de finanțare de anul acesta este : „Împreună putem ține România în viață!”. Data de începere a proiectului este 01.04.2022 și este condiționată de finalizarea și recepționarea activităților de renovare a secției de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș (rețea electrică și reamenajarea spațiilor) în data de 31.03.2022, activități asumate de parteneriatul Fundația Comunitară Banatul Montan – Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – Primăria Caransebeș.
Suma totală a proiectului este de 721.243 lei, din care 57.000 de lei – cofinanțare de la Primăria Caransebeș.  Scopul proiectului este de a combate mortalitatea infantilă prin creșterea capacității Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de a oferi îngrijirea necesară nou-născuţilor cu afecţiuni.
„Ne implicăm în toate proiectele menite să aducă un plus de valoare vieții locuitorilor acestui municipiu și în special în cele care privesc generația de mâine“, a precizat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.
Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei