fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Sfârșit de an perfect pentru fobaliștii rossoneri!

În ultima etapă din 2022, reșițenii au învins la Dudeștii Vechi, echipa locală Pobeda cu scorul de 4 – 0

În cadrul etapei a XV-a, ultima din acest an a campionatului Ligii 3, rossonerii au întâlnit pe arena Hristo Stoichkov din Dudeștii Vechi echipa locală Pobeda. Gazdele veneau după o victorie pe terenul celor de la Lunca-Teuz Cermei, având 20 de puncte și ocupând locul 5, iar rossonerii abordau acest meci după victoria clară de pe terenul propriu în fața celor de la ACB Ineu, fiind pe primul loc, cu 30 de puncte.

Reșițenii și-au impus jocul încă de la începutul partidei, hotărâți să își apropie victoria în ultimul meci al anului, pentru a-și asigura ocuparea primului loc înainte de vacanța de iarnă. Cu o apărare avansată și cu multă dezinvoltură, rossonerii au dominat teritorial, dar prima ocazie a venit abia în minutul 14, când șutul lui Vlad CHERA a trecut pe lângă stâlpul din dreapta porții gazdelor.

spot_img

Jocul foarte bun al echipei oaspete s-a concretizat în minutul 19 când, după o fază colectivă pornită de pe partea dreaptă, pe traseul Robert PETRE, Ionuț POPESCU, Sergiu RIMOVECZ, ultimul l-a lansat pe partea stângă pe Nicușor FOTA care, de la limita carelui de 16 m, din apropierea liniei de margine, a trimis un șut-centrare la colțul scurt, direct în vinclul porții gazdelor, deschizând scorul.

Rossonerii au continuat să domine, impunându-se prin jocul colectiv, creeându-și o nouă oportunitate de a înscrie în minutul 27: lovitură liberă de la aproximativ 18 m, zonă centrală, dar Alexandru AVRAMOVICI a șutat peste poartă.

În minutul 28 notăm o primă acțiune a gazdelor în careul nostru, rezolvată fără probleme de fundașii reșițeni, mingea fiind reținută de către Cristian ZIMMERMANN.

Rossonerii își creează noi ocazii prin Robert PETRE (minutele 30, 34, 44), dar și prin Alexandru AVRAMOVICI în minutul 31.

Gazdele trimit singurul șut pe spațiul porții reșițene în minutul 40, mingea fiind reținută fără probleme de către portarul nostru, Cristian ZIMMERMANN.

Repriza a doua a avut aceeași desfășurare, cu formația reșițeană în prim-plan. Au apărut și ocaziile la poarta gazdelor, prin Alexandru NEGRU (minutul 48), Alexandru AVRAMOVICI (minutele 54 și 59), Ionuț POPESCU  și Laurențiu BREȘNENI (minutul 57). Gazdele au avut o ultimă zvâcnire de orgoliu,  creeându-și două oportunități de a înscrie în minutul 58.

Antrenorul rossoner, Călin CHEREGI, face o primă modificare în echipa noastră în minutul 64, trimițându-l în teren pe Aboubakar GAKOU în locul lui Alexandru AVRAMOVICI. O nouă ocazie pentru reșițeni este consemnată în minutul 68, când Vlad CHERA șutează, de la aproximativ 18 m, pe lângă stâlpul din stânga al porții gazdelor. Două ocazii de a marca le are Aboubakar GAKOU în minutul 71 când, într-o primă fază, după o pasă primită de la Alexandru NEGRU, a rămas singur cu portarul, undeva la 11 m, dar șutul său a fost respins de către portarul gazdelor. Într-o a doua oportunitate, după centrarea de pe partea dreaptă a lui Bogdan SZIJJ și o recentrare a lui Vlad CHERA, atacantul rossoner nu a reușit să trimită mingea în poartă.

O a doua modificare de jucător în formația oaspete s-a produs în minutul 72, Robert PETRE fiind înlocuit cu Marian DRĂGHICEANU.

În minutul 76, după o pătrundere pe partea stângă, Alexandru NEGRU reușește să centreze la marginea careului de șase metri de unde Aboubakar GAKOU a reluat în poartă. Un gol care a adus liniștea în tabăra reșițeană. La adăpostul celor două goluri, jucătorii rossoneri au continuat să rămână în atac, construind și pasând cu lejeritate.

Ultimul sfert de oră al meciului a însemnat un adevărat asediu la poarta gazdelor, două dintre ocaziile reșițenilor fiind fructificate de către Marian DRĂGHICEANU în minutele 77 (după o pasă primită de la Vlad CHERA a șutat de la aproximativ 11 m, lateral stânga), respectiv 83 (după o pasă primită de la Aboubakar GAKOU a șutat de la aproximativ 18 m, din poziție centrală).

Călin CHEREGI a efectuat și ultimele modificări în minutul 84, introducându-i în teren pe Ludovic ERHARD, Sebastian VELCOTĂ și Gabriel GOMBOȘ în locul lui Sergiu RIMOVECZ, Laurențiu BREȘNENI, respectiv Vlad CHERA.

După trei minute de prelungiri, centralul partidei a fluierat finalul, tabela arătând, din nou, o victorie categorică și meritată, la patru goluri! Trebuie menționată și prezența galeriei rossonere, care a încurajat echipa pe tot parcursul jocului, bucurându-se la final alături de jucători.

Rezultatul ultimei etape din acest an a însemnat adăugarea a încă trei puncte la zestrea formației reșițene, iar cu cele 30 de puncte acumulate în cincisprezece etape, rossonerii se mențin pe primul loc, la un punct de Șoimii Lipova și la trei de echipa din Ghiroda.

Campionatul se va relua în luna martie 2023, cu etapa a XVI-a, când rossonerii  vor întâlni pe teren propriu echipa CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

 

 

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN – Bogdan SZIJJ, Cornel ARDEI, Sergiu RIMOVECZ (min. 84, Ludovic ERHARD), Nicușor FOTA  – Ionuț POPESCU, Laurențiu BREȘNENI (min. 84, Sebastian VELCOTĂ) – Alexandru NEGRU, Vlad CHERA (min. 84, Gabriel GOMBOȘ), Robert PETRE (min. 72, Marian DRĂGHICEANU) – Alexandru AVRAMOVICI (min. 64, Aboubakar GAKOU).

Pe bancă au luat loc şi: Paul MEREU, Ștefan BĂRBOIANU, Miroslav VECA, Cristian DOMIL, Robert CURESCU.

La finalul meciului Călin CHEREGI, antrenorul principal al rossonerilor, a declarat: „Marele merit este al jucătorilor și mă bucur că am încheiat cu o victorie în dauna unui adversar care, după cum bine știm, ne-a creat o traumă în tur, în sensul că am pierdut acasă. Dar, astăzi, nu cred că s-a pus nicio secundă problema echipei care a meritat să câștige.

Au trecut câteva luni de la momentul în care am acceptat să preiau această echipă. După cum bine știți, am pornit de la un moment zero, au fost foarte puțini jucători în momentul în care am venit la primul antrenament și ușor, ușor am încercat să facem un lot. Iată că în acest moment, după turul campionatului și încă șase etape din retur, terminăm anul pe primul loc, un loc care ne face onoare și cinste pentru ce am făcut până acum.

Ce pot să vă mai spun legat de acest proiect? Din punctul meu de vedere sunt trei piloni importanți care se regăsesc în această activitate. Cel mai important pilon al proiectului este conducerea administrativă, și aici aș vrea ca să îi remarc pe domnul președinte și pe domnul primar, care au fost alături de noi, ne-au oferit niște condiții bune, mult peste Liga 3. Drept răsplată, suntem în acest moment echipa care a terminat pe primul loc. Pilonul numărul doi sunt jucătorii, care într-adevăr s-au autodepășit, chiar dacă în anumite momente au fost rezultate care ne-au dezamăgit. Aici fac referire la cele șase puncte pe care le-am pierdut foarte, foarte ușor, cu Bîşnov în tur și cele de la Pecica. Dar, una peste alta, am avut puterea să ne readucem aminte de ce practicăm această meserie, atât eu ca și antrenor, cât și ei ca și jucători. Nu în ultimul rând, tot în acest proiect, sunt acești minunați suporteri. Pe această cale doresc să le mulțumesc că sunt alături de noi, indiferent unde jucăm, la fiecare antrenament, niște oameni minunați care într-adevăr ne transmit multă energie din tribună. Aș dori ca să transmit un sincer și un călduros <<La mulți ani și Sărbători fericite>> tuturor celor care simpatizează cu CSM Reșița și, pe această cale, vreau să-i asigur că ne dorim aceeaşi relaţie bună şi în viitor. Aș vrea să mai fac o referire, dacă tot suntem la acest moment, la colegii mei din staff. După cum bine știți, în momentul în care am preluat echipa, am venit singur, dar am reușit să îmi formez un staff cu niște oameni deosebiți. Unii dintre ei nu au practicat această meserie și aici mă refer la Bărboianu, Popescu sau Zimmermann. Nu le este deloc ușor să aibă meseria și de antrenor și de jucător, dar sunt foarte dedicaţi. Și nu în ultimul rând, aș vrea să-l menţionez pe Boșco Vişatovici, care a venit cu experiența necesară, deoarece, după cum bine știți, el a activat ani la rând la liga a treia, la Lupac și avea multe date despre echipe și despre zona în care ne desfășurăm activitatea. Încă o dată vreau să îi felicit pe toți şi să vă doresc un călduros <<La mulți ani>>”. 

 

 

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei