15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Aquacaraș își digitalizează întreaga activitate! „Se vor schimba 22.000 de contoare!”

Un proiect prin care se finanțează digitalizarea întregii activități a societății Aquacaraș a fost supus astăzi spre aprobare, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean. Proiectul de hotărâre, a cărui titlu a fost modificat înainte de votul consilierilor, presupune exprimarea acordului de principiu a CJ CS privind implementarea proiectului „Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de SC Aquacaraș SA”.

Timpul a fost foarte scurt, informația a venit marți la prânz, a urmat o perioadă liberă și astăzi se închide depunerea documentației, deci nu aveam altă soluție decât convocarea unei ședințe extraordinare”, a explicat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Proiectul este finanțat de către Aquacaraș cu aproape un milion de lei și reprezintă pentru beneficiar un pas înainte în modernizarea societății pentru perioada următoare, atât din punct de vedere economic, cât și ca logistică, ca mod de acțiune și ca viziune.

Proiectul presupune îmbunătățirea activității de facturare, citire a contoarelor, telecitire, detecții de pierderi de apă, tot ceea ce în trecut societatea realiza empiric”, a explicat directorul societății, Gheorghe Filipescu.

În același timp, președintele Dunca a venit cu detalii suplimentare: „Contoarele informează electronic, citirea se face instant și se și eliberează factura instant. Se vor schimba 22 de mii de contoare și nu va mai fi nevoie de foarte mult personal”.

Gheorghe Filipescu a explicat însă că o parte a personalului din Aquacaraș va fi de fapt relocat pentru că în curând societatea pe care o manageriază va pune în funcțiune o uzină de apă, o stație de tratare și o stație de epurare, pentru acestea fiind nevoie de personal.

Lorena POENARU

4 COMENTARII

 1. ”Gheorghe Filipescu a explicat însă că o parte a personalului din Aquacaraș va fi de fapt relocat pentru că …”

  Și când mă gândesc că majoritatea stațiilor de epurare de prin sate (lăudate cheltuieli de fonduri europeene – zise și ”investiții”) funcționează în bypass … Adică nu epurează nimic.
  Astea nu se digitalizează la detecții în pierderi de .aca?

 2. Dragi tavarisi, digitalizarea propusa de voi implica niste emisii de radiații, că presupun ca nu bagati prin cablu. De sanatatea publica o dovediti, pe toate planuriliii, din plin ca nu va intereseaza.
  Si mai stopati cu exagerarile de genul ca dai un click si ai fractura!

 3. Probabil clickul va fi realizat prin accesarea la rețea apăsând clapeta rezervorului la wc și click!!!@factura kk. RO. Hai să mai taie din ele dăle dreacu!!!😂😂😂Cam multă cafea și iarbă se fumează pe la birourile ăstora.

 4. Rezervorul wc v-a fi dotat cu imprimanta care scoate rapid hârtia cu fractura proforma ca sa poți plăti repede de pe tableta pusa in locul suportului de hârtie igienică.
  Cat timp sezi și cugeți, pe tableta sa deruleaza reclama cu hârtia care iti este necesara la final, pentru a face plata.
  Mai urat sta treaba când se ia curentul si va trebui sa faci operațiunile digitalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei