fbpx
-7.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Vrem, dar nu pe coate și genunchi! Și nu vă mai dăm nimic!

Postările mele, așezate de-a lungul timpului pe pagina mea, dar și comentariile mele la postările prietenilor sau la articolele (puține) ale jurnalelor online îmi stau mărturie. Nu am vrut în genunchi, nu am vrut să ne târâm spre Europa, NATO, Schengen și alte organizații europene sau mondiale. Am dorit, ca la fotbal, să ne jucăm calificarea pe teren, fie și cu prelungiri și 11 m. Nu cu arbitri și cu balerine, nu cu șpagă, nu cu umilință, nu cu vânzare și trădare.

Mă uit azi pe Facebook și ce să vezi? Fo doi „prieteni”, care cu ani în urmă mă certau și mă calificau ca naționalist lipsit de viziune, ba chiar nostalgic comunist, azi fac apologia demnității naționale înfrânte în hățișurile (neobservate atunci, cu ani în urmă) aderărilor și integrărilor succesive în organismele europene.

Acum observă și propagandiștii, ca profesie și vocație, că toate integrările noastre au fost cu bucluc, niciodată cu notă de trecere, tot timpul corigenți, dar trecuți, promovați cu cântec și întotdeauna după ce am dat ceva plocon.

spot_img

Nu am dat mită, nu șpagă, că-s interzise, ci plocon peste plocon, tataie. Ba un PETROM, ba rezervele naturale toate, ba lemnul pădurilor, ba închidem minele, ba oprim construcția de baraje, de autostrăzi și căi ferate…

Tot ce au visat azi olandezii, suedezii, nemții și austriecii noi mâine, dis-de-dimineață, ne-am executat și am raportat: Am executat ordinul dumneavoastră! Bă, sunteți nebuni?! Bă, sunteți proști?! Ar zice Celentano și Firicel.

Mai dă-i în mă-sa cu Schengen-ul lor cu tot. Nu mai vrem, bă nebunilor! Ni s-au julit până dincolo de os coatele și genunchii tot târându-ne spre voi. Nu vă mai dăm nimic că v-am dat și sufletul nostru ROMÂNESC și mereu batem la porți închise. Ne-ați primit, v-am dat, suntem chit.

La bună vedere! Și poate ne vine rândul și nouă într-o zi să spunem pas, nu vrem!!

 

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Acum observă și propagandiștii, ca profesie și vocație, că toate integrările noastre au fost cu bucluc …”

    Cu bucluc și buluc, aferim!
    Că se plătea tribut (până au intrat rușii pe la Ungheni) însă oarece moschei și minarete (pentru integrare?) nu am prea văzut pe aici.
    Doar pe unii care încă se mai descalță (instinctiv) la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei