fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Silviu Hurduzeu atenționează: Legumicultorii rămân fără subvenție dacă folosesc substanțe chimice!

Deputatul PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, le atrage atenția legumicultorilor înscriși în programele cu finanțare europeană că pot rămâne fără subvenție dacă mai folosesc substanțe chimice interzice de Uniunea Europeană și asta în urma controalelor pe care Autoritatea Fitosanitară le va intensifica.

Legumicultorii înscriși în programul Tomata vor rămâne fără subvenția de 3000 de euro/mia de metri pătrați de solar, dacă folosesc substanțe chimice interzise în Uniunea Europeană.

Autoritatea Fitosanitară va intensifica verificările astfel încât să nu existe legumicultor sau lot de producție necontrolat

Nu există niciun producător înscris în programele de sprijin ale ministerului Agriculturii care să nu fie verificat. Aceasta este regula, iar controalele se fac pe eșantioane din producția realizată”, susține parlamentarul social democrat cărășan.

Silviu Hurduzeu le transmite legumicultorilor că nu este de glumit cu această situație și cine nu se încadrează în condițiile programului, inclusiv în privința substanțelor chimice folosite, care trebuie să fie strict cele aprobate în UE, pierde subvenția, indiferent că e vorba de programul Tomata, Usturoi sau cel pentru legume

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei