1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Silviu Hurduzeu: PSD se opune creșterii salariilor și pensiilor speciale ale magistraților

Deputatul PSD de Caraș-Severin se alătură poziției colegilor social-democrați care consideră nepotrivită creșterea salariilor și pensiilor speciale ale magistraților în aceste vremuri ale scumpirilor.

Din perspectiva PSD, este total inoportună creșterea masivă a salariilor și a pensiilor speciale ale magistraților pentru că reprezintă o sfidare și o umilire a majorității populației, mai ales în contextul scumpirii puternice a vieții și a scăderii puterii de cumpărare.

Ordinul prin care ministrul Justiției Cătălin Predoiu a crescut cu 30% valoarea sectorială de referință (de la 465 la 605 lei), utilizată pentru calculul salariilor și implicit a pensiilor magistraților, excede prevederilor OUG 130/2021 care reglementează/limitează creșterile salariale”, a declarat parlamentarul Silviu Hurduzeu.

spot_img

Pe lângă toate acestea, în bugetul Ministerului Justiției nu există bani prevăzuți pentru aceste majorări, bugetul de cheltuieli de personal fiind chiar mai mic cu 18,74% în 2022 față de 2021.

Prin urmare, ministrul Justiției trebuie să revină asupra acelui ordin astfel încât să respecte prevederile legale în vigoare.

PSD împărtășește deplin opinia oamenilor care se simt revoltați că tot cei care au cele mai mari venituri ar urma să beneficieze de cele mai consistente creșteri”, a precizat deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei