fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Sisteme alimentare durabile și sănătoase, hotărâte la Davos

Davos – Elveția, ianuarie 2023. Forumului Economic Mondial, un fel de guvern planetar format din bogații lumii, nealeși de nimeni, dar hotărâți să schimbe destinele fiecăruia dintre noi.

Forumul Economic Mondial a fost fondat în 1971 de Klaus Schwab, un economist, în încercarea de a promova cooperarea globală în probleme politice, sociale și economice. Scopul organizației internaționale, al cărei sediu se află în prezent în apropiere de Geneva, a fost acela de a reuni sectorul public și cel privat pentru a găsi soluții la aceste probleme globale. Prima reuniune a Forumului a avut loc în urmă cu cinci decenii la Davos, iar numele stațiunii a devenit chiar prescurtarea obișnuită a evenimentului.

În mod obișnuit, se pot aștepta să fie prezenți lideri mondiali – de obicei președintele în exercițiu al SUA, conducerea UE și a ONU și așa mai departe – dar și lideri de afaceri și antreprenori, gânditori și academicieni proeminenți, șefi de ONG-uri și din sectorul caritabil, inovatori, mass-media, societatea civilă, activiști și alții.

spot_img

Deși este adesea criticat ca fiind un loc de discuții pentru cei 1% privilegiați din lume, este, de asemenea, locul unde oamenii vin să încerce să facă lobby și să influențeze aceste elite puternice pentru a susține diverse cauze sau mișcări. Lista oficială de invitați este adesea foarte exclusivistă și este alcătuită din aproximativ 2.000-3.000 de participanți și vorbitori, dar reuniunea în sine atrage alte mii de persoane la evenimentele sale marginale.

Un membru în conducerea Forumului Economic Mondial (WEF) a cerut miercuri ca un miliard de oameni „să nu mai mănânce carne”, afirmând că acest lucru ar avea un „mare impact” asupra „sistemului alimentar actual” și ar contribui la reducerea emisiilor de carbon.

„Dacă un miliard de oameni nu mai mănâncă carne, vă spun că are un mare impact. Nu numai că are un impact mare asupra sistemului alimentar actual, dar va inspira și inovarea sistemelor alimentare”, a declarat Jim Hagemann Snabe, președintele conglomeratului Siemens AG, cu sediul în Germania, în timpul unui panel numit „Mobilizare pentru climă”.

Cei 1% din bogații lumii fac meniul pentru prostimea de 99% care stă cu gura căscată așteptând minunea clarvăzătorilor de la Davos. Neica asta cu teșchereaua plină de parale a crescut și s-a îmbogățit mâncând carne. Acum l-a lovit subit grija față de planetă (sau de miliardele lui) și cuvântează.

Mă întreb dacă larvele, gândacii și greierii sunt asimilați cărnii sau or fi leguminoase, că nu mă pricep. Și oare dau și lapte, că dacă nu o să mai fie vaci, ciuciu lăptic pentru copii și vârstnici, aliment atât de necesar în dieta europeană și nu numai.

E drept că mă uit la șleahta asta nenumită de nimeni, cu pretenții de mari gânditori și supremi hotărârtori ai destinelor omenirii, cu nedumerire, dar și cu o oarecare atenție. Fără carne zic ei pentru 1 miliard de oameni. Păi dacă facem o socoteală sunt deja 1 miliard de oameni (dacă nu mai mult) din cei care nu pun gura pe carne. Și mă refer aici la miliardul de oameni aflați în sărăcie maximă care trăiesc cu o lingură de orez pe zi, care nu au văzut carne decât în vis căci nici acces la televizor nu au.

Mai adaug cei ce nu pun gura pe carne din credințe religioase (vezi India cu peste 1 miliard de oameni, care se închină la Joiana), vegetarienii și mai știu ei cine se hotărăște să mănânce doar viermi, lăcuste ori crustacee.

Și dacă tot veni vorba de Davos și de carne, știe cineva să-mi spună cum de a explodat, exact în această perioadă a reuniunii, numărul prostituatelor de lux? Or fi venit la Davos să ia lumină sau să practice cea mai veche meserie din lume pentru paralele celor ce chiar cred că împărățesc lunea? Zic și eu, nu dau cu parul!

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Prostituatele au voie să îmbuce carne elitistă 😅😅😅😅Este important să nu punem botul la toate ideile celor 1% ,emanații pure cretinoide produse de prea multe droguri combinate cu whisky la adunările lor sanchi secrete baș că mai pufăie din trabuce combinate cu frunze cocaină și alte jointuri care le provoacă astfel de idei pur,,elitiste „.Mare e grădina și tot mai neîncăpătoare.😂😂😂😂🤪🤪🤪

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei