fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Soluţii simple pentru o casă mai ordonată

Casa ta este spaţiul unde îţi reîncarci bateriile şi unde îţi regăseşti liniştea. De aceea, este foarte important să pui accent pe organizare şi ordine. Spaţiile ticsite cu lucruri, dezordonate sau prea încărcate îţi dau o senzaţie de sufocare şi nu prea te ajută să te relaxezi.

Dacă vrei să ai o casă mai ordonată, iată câteva soluţii simple pe care le poţi încerca:

Alege cu atenţie compartimentarea dulapurilor

Spaţiul de depozitare este esenţial atunci când îţi doreşti o casă bine organizată. Instalează dulapuri nu doar în dormitor sau dressing, ci şi în alte spaţii din casă, precum holul, balconul sau biroul. O compartimentare corectă a dulapurilor te va ajuta să păstrezi o mulţime de lucruri în ordine, de la obiecte şi acte şi până la haine sau accesorii.

Încearcă să achiziţionezi doar modele care îţi permit să configurezi compartimentarea sau caută cu atenţie acele dulapuri care să corespundă exact nevoilor tale.

Optează pentru rafturi, sertare, bare pentru umeraşe, iar dacă este cazul, alege şi etajere sau comode care să completeze spaţiul oferit de dulapuri.

Descoperă noi locuri unde poţi amplasa spaţii de depozitare

Spaţiile de depozitare nu trebuie neapărat amplasate în locuri standard. Orice cameră poate fi amenajata astfel încât să ofere spaţiu de depozitare, de la living şi până la bucătărie. Spre exemplu, în bucătărie poţi alege un mobilier cu dulapuri, sertare, vitrine şi etajere, care să te ajute să depozitezi uşor toate obiectele de care ai nevoie.

În prezent, mobilierul ce oferă spaţii de depozitare arată modern şi se poate integra uşor în orice tip de amenajare şi orice cameră, de la baie şi până la birou sau hol.

Foloseşte gradina sau curtea

Dacă ai o grădină sau o curte, atunci cu siguranţă vei avea nevoie de extra spaţiu de depozitare, pentru a păstra spaţiul exterior ordonat. O casă de grădină sau un şopron este o super alegere pentru a păstra obiecte esenţiale, precum accesoriile sau mobilierul de exterior.

Ca să îţi îngrijeşti gradina cât mai bine şi să păstrezi spaţiul verde îngrijit, alege întotdeauna cu grijă aparatele şi sculele pe care le utilizezi. Drujba este un aparat must-have pentru spaţiile exterioare de mari dimensiuni, în special atunci când lucrezi des în grădină. O drujbă Husqvarna poate fi o achiziţie inspirată dacă îţi doreşti garanţia calităţii. Găseşti o mulţime de modele de drujbe Husqvarna din care să alegi, atât online, cât şi la retailerii autorizaţi. Poţi opta pentru o drujbă Husqvarna pe benzină sau cu acumulatori, în functie de nevoi.

În afară de drujba Husqvarna, mai poţi opta pentru ustensile precum suflanta, motocoasa sau pulverizatorul. Nu uita nici de accesorii, fie că este vorba despre piese pentru drujbă sau acumulatori.

Donează sau arunca tot ce nu mai foloseşti

Nu poţi avea o casă ordonată dacă păstrezi prea multe obiecte sau piese de mobilier. Organizează cel puţin de două ori pe an sesiuni de ordine şi curăţenie în care să decizi ce obiecte din casă îţi mai sunt de folos. Poţi dona toate lucrurile de care mai ai nevoie, cât timp acestea se afla în stare bună şi pot fi de folos unei alte persoane sau familii. Aruncă la gunoi obiectele deteriorate, pe care nu le mai poţi utiliza şi nici nu le poţi dona.

Optează pentru calitate, nu cantitate

Nu ai nevoie de zeci sau sute de obiecte şi piese de mobilier în casă. Ca să păstrezi camerele aerisite şi ordonate, încearcă să pui accent pe calitate, nu pe cantitate. Nu ai nevoie de o mulţime de haine, decoraţiuni, piese de mobilier, farfurii, oale sau orice alt tip de obiect. În general, încearcă să investeşti în modele de calitate, care să reziste bine în timp.

Te poţi bucura de o casă mai ordonată fără prea mari bătăi de cap, însă totul porneşte de la organizare. Amenajează cât mai multe spaţii de depozitare, compartimentate conform nevoilor tale, atât în casă, cât şi în grădină. Mai apoi, asigură-te că donezi sau arunci toate obiectele pe care nu le foloseşti. În acest fel, îţi va fi mai uşor să păstrezi ordinea în fiecare zonă din casă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei