fbpx
11.7 C
Reșița
marți, 16 aprilie 24

SOS Șoșoacă se distruge prin implozie

Apărut relativ recent pe scena politică, partidul SOS e pe cale de a deveni … uitare. Motivul e pe cat de simplu pe atât de banal. Certuri și divorțuri la nivelul conducerii.

Partidul a fost fondat în noiembrie 2021 de către Marcel Viziteu, Adeluța și Gabriel Gib, ultimul fiind fost membru al Partidului Socialist Român (PSR). A devenit cunoscut pe scena politică din România în mai 2022, după ce senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, aleasă pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), s-a alăturat partidului și mai târziu a devenit liderul lui.

S.O.S. România este un partid naționalist, conservator, populist de dreapta și eurosceptic. A fost descris ca fiind mult mai radical decât AUR și a fost acuzat de presă că are legături strânse cu Rusia. Șoșoacă, de asemenea, a cerut retragerea României din Uniunea Europeană și a criticat NATO, precizează Wikipedia.

În prag de alegeri, scandalul izbucnit la vârful conducerii acestei formațiuni politice riscă să distrugă partidul prin implozie. După ce l-a eliminat pe soțul său Silvestru Șoșoacă din conducerea acestei formațiuni politice, liderul Diana Șoșoacă l-a exclus și din partid.

Motivul? „Pentru a putea să-mi salvez familia”, „sufletul unui om și viața lui”, dar și „pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat”. A urmat la câteva zile și excluderea acestuia din partid, iar Silvestru Șoșoacă afirmă: „ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta. De atunci se crede zeiță și se poartă foarte urât. Aproape nimeni nu mai e în jurul ei”.

Întrebat dacă are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă, politicianul a răspuns afirmativ. „Cel mai probabil, da“. Ce va însemna asta pentru partidul SOS? O lovitură grea dată liderului Diana Iovanovici Șoșoacă.

„Eu am găsit-o Macovei. În urma divorțului va trece la Macovei, la numele de fată”, a adăugat încă soțul senatoarei. Dacă instanța nu decide altfel sau dacă cei doi soți nu ajung la o înțelegere, atunci Diana Șoșoacă va fi nevoită să revină la numele de fată. În acest fel SOS Șoșoacă va deveni SOS Macovei, iar circul va continua.

Rămâne de văzut dacă această ceartă este una reală sau doar o mediatizare excesivă a rufelor murdare din partid și din familie pentru a mai crește câteva procente în preferințele electoratului.

Sursă foto: fanatik.ro

Dan AGACHE

 

1 COMENTARIU

  1. S.O.S. România este un partid naționalist, conservator, populist de dreapta și eurosceptic. A fost descris ca fiind mult mai radical decât AUR…

    Și ca iredentist.
    ”Iredentismul este comun în Africa datorită faptului că granițele politice actuale sunt granițele fostelor colonii europene care au fost trasate fără a ține cont de granițe etnice sau istorice.”
    (…ro.wikipedia.org/wiki/Iredentism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei