fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Constructorul care a abandonat strada Ștefan cel Mare răspunde!

După articolul legat de abandonul lucrărilor de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare din Reșița și intitulat Mi-e dor de un picon, de-un buldo! De vreme lungă, pe strada Ștefan cel Mare nu mai dansează niciun utilaj…, am insistat pentru aflarea unui răspuns din partea celui ce s-a ocupat și se ocupă de destinele societății care-ar fi trebuit să aducă, de mai multă vreme, execuția de pe amintita stradă la stadiul recepției.

Este vorba de inginerul Teodor Pasici, reșițean la origini, un om care se recomandă a avea expertiză în domeniul construcțiilor și care, deși nu ne-a răspuns la telefon, a revenit în scris la solicitarea noastră, printr-un text pe care vi-l reproducem în rândurile de mai jos…

Vă salut cu stimă!

Am citit un articol din Reșița și într-adevăr din punctul dumneavoastră de vedere – la ce se știe – puteți avea dreptate. Dar să știți că adevărul întotdeauna poate fi altul – cel mult la mijloc. Pentru detalii ar fi oportun să ne întâlnim „în direct“.

Pe scurt, ce pot să comentez este doar că din partea conducerii Primăriei am avut deschidere și sprijin (dar doar din partea celor din conducere).

Problemele, și sunt chiar unele tehnice nerezolvate, sunt mai jos … Ideea este că fiind reșițean la origine m-am reîntors după 30 ani să fac o lucrare foarte prost bugetată, cu un proiect rupt de realitate efectiv și în continuare am toată deschiderea să se facă ceva bine. Ca dovadă în primele 2 luni de contract, aceeași firmă Bauerhof Agrobanat SRL pe care o reprezint în acest contract, a făcut cea mai grea și imposibilă stradă – strada Vârfului – mergeți să vedeți cum arată deja, fiind în exploatare de aproximativ 1,5 ani, cu toate că nu se respectă limita de tonaj pentru pavaj.

Cu deosebit respect,

Dipl.inf.ing. Teodor Pasici

Management BAUERHOF AGROBANAT SRL

Evident că îl așteptăm în continuare pe domnul Pasici (încă nu a reușit să ne viziteze) să ne explice pe îndelete pe marginea acestui subiect, pentru a avea imaginea de ansamblu a situației create.

Din ce înțelegem, managerul firmei care s-a ocupat de această stradă se declară nemulțumit de relația cu eșalonul II din Primăria Reșița, de valoarea la care a fost bugetată execuția, urmare a unei proiectări defectuoase. Întrebăm și noi, dacă ceea ce spune domnul Pasici este adevărat, cine ar fi trebuit să suporte corecțiile din teren, cine ar fi putut să citească „proiectarea“ de pe Ștefan cel Mare și să-l avertizeze pe constructor în legătură cu fantasmagoriile proiectanților?

Este foarte ușor și convenabil să arunci întreaga vină pe umerii unui constructor care a încercat, probabil, să ducă la bun sfârșit proiectul acestei străzi, dar s-a văzut în imposibilitate, mai apoi, ca urmare a bugetului restrictiv, unul care nu putea acoperi de la bun început întreaga execuție, dată fiind proiectarea catalogată de acesta drept „ruptă de realitate“.

Pentru că, nu-i așa, un proiect scris prost și care nu are legătură cu realitatea din teren nu poate conduce decât la un dezastru! Dezastru de care „beneficiem“ astăzi noi, toți cei care avem o legătură cu traficul de pe această stradă, cei care locuim sau muncim în imobilele situate pe această stradă, îl resimțim zilnic, de aproape un an de zile!

Firma BAUERHOF AGROBANAT SRL, în insolvență!

Tot legat de constructorul BAUERHOF AGROBANAT, recent am descoperit că societatea din Moșnița Nouă se regăsește pe lista societăților aflate în procedură de insolvență!

Pe data de 24 mai 2023, VALERICAPALADE SRL Curăţele, al cărui administrator se numește Ionuţ Dumitru TRIPE, o firmă bihoreană cu doi angajați și afaceri de 1,54 milioane lei în 2022, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvență împotriva BAUERHOF AGROBANAT SRL Moşniţa Nouă (CUI/CIF: 39439894), iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la înregistrarea Dosarului nr.2147/30/2023.

Surprinzător, conform insovente-zi.ro, Tribunalul Timiș a programat primul termen de judecată pe 22 iunie 2023, adică la mai puțin de o lună de la înregistrarea cererii.

Probabil, tot domnul dipl. inf. ing. Teodor Pasici este cel mai în măsură să ne lămurească și în legătură cu procedura de insolvență a societății pe care o conduce sau, mă rog, o conducea până mai deunăzi.

Până atunci, așteptăm cu celeritate implicarea Primăriei Reșița în rezolvarea situației reabilitării străzii ȘTEFAN CEL MARE, cea care, deși nu a fost bombardată, arată ca după un război mondial!

Cel mai probabil, după cum mi se transmite la întâlnirile locative, nu va mai dura mult până când cetățenii care locuiesc aici nu vor purcede în fața instituției administrative numite Primăria Reșița pentru a cere explicații celor îndrituiți să o facă… Pentru că, să nu uităm, că înainte de aprilie 2023, pe această stradă se circula în condiții decente, chiar dacă, pe un anumit tronson (max. 100 metri) încă mai trona piatra cubică. Dar măcar puteam circula omenește…

Suntem deja la sfârșit de februarie 2024, nu mai avem nici piatră cubică, nici asfalt, mergem prin noroaie, gropi și printre utilajele abandonate pe această stradă care n-au mai mișcat de peste 4 luni de zile, așadar progresul a fugit într-o toamnă târzie și a lăsat un generos loc regresului, iar un proiect care ar fi trebuit să reprezinte un pas înainte, o bucurie, a devenit o mare dezamăgire pentru cetățenii care locuiesc pe ȘTEFAN CEL MARE în municipiul Reșița.

Citește si:  Mi-e dor de un picon, de-un buldo! De vreme lungă, pe strada Ștefan cel Mare nu mai dansează niciun utilaj...

Sergiu TABAN

 

7 COMENTARII

  1. Nu va dau șanse ca respectiva strada sa fie reabilitata, cel puțin pana la alegeri! Sunt prea putini locuitori pe acea strada, deci un număr nesemnificativ de voturi! Dacă erați prin Govandari, cu câteva mii de locuitori pe strada respectiva, altfel s-ar fi implicat primaria…

  2. Este adevarat strada arata groaznic este an electoral sper ca cei care locuiesc pe aceasta strada sa mearga la primarie si de ce nu in instanta se rup masini pe aceasta strada capete picioare si nimeni nu face nimic daca asta este legea junglei atunci sa mergem mai departe peste tot cu aceasta lege

  3. ”… m-am reîntors după 30 ani să fac o lucrare foarte prost bugetată, cu un proiect rupt de realitate efectiv …”

    A fi rupt de realitate este ceva tipic la tăițelu, subalterni, ”lucrări publice” și ”proiectele” lui.
    Dement sprechend … dement …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei