fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Crina l-a lăsat pe Dunca fără „pantofi, cravată și florile din mână”!

O nouă ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin. Același rezultat: județul este în continuare fără buget. Pe scurt, așa am putea descrie ședința de luni a forului județean. Dacă vrem să intrăm, însă, în detalii ar fi foarte multe de spus și de povestit. În special despre modul în care s-au „alintat” și de această dată cele două tabere, PNL versus PSD-PMP-PRO România sau Dunca versus Crina.

Pentru cei curioși, în rezumat, pentru că nu vrem să scriem romane, ostilitățile s-au derulat cam așa: social-democratul Ioan Crina, după ce l-a acuzat pe Dunca de incompetență, și-a arătat din nou veleitățile de psiholog, fiind de părere că președintele Dunca este „disperat și foarte nefericit”. La rândul său, liberalul Dunca l-a etichetat pe Crina de „țepar” și a anunțat sec că nu îi pare că le-a urat social-democraților „să facă indigestie și să le stea mâncarea în gât” în urma votului pe care l-au dat în urmă cu câteva ședința cu privire la alocarea unor bani către UAT-urile din județ. Iar discuțiile au continuat în același registru pe tot parcursul ședinței.

În ceea ce privește bugetul județului, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi de președintele Dunca, după ce alocarea unor bani din excedentul bugetar al anului 2023 nu a trecut de votul consilierilor. Și de această dată, grupul PSD-PMP-PRO România a susținut, prin vocea lui Ioan Crina, că nu pot vota proiectul pe baza unei execuții bugetare din luna noiembrie a anului trecut. Cu toate că, potrivit secretarului Darian Ciobanu, acesta este modul în care s-a procedat în ultimii 25 de ani. Ceea ce i-a încurajat de liberali să afirme, cu subiect și predicat, că tot ce se urmărește prin tergiversarea bugetului este blocarea banilor de investiții, în contextul alegerilor de anul acesta.

„Proiectul cu bugetul nu l-am votat. Culpa este bineînțeles a mea pentru că dl Crina m-a trimis la nuntă, nu mă oprește, dar mi-a luat și pantofii, și cravata, și florile din mână. Luându-ne excedentul ce să mai votăm? Fetele de la Economic nu pot, într-o jumătate de oră de pauză, să refacă toate socotelile, cu toate influențele, să scoatem de la toate investițiile toate sumele, în așa fel încât bugetul să nu țină cont de excedent. O aberație. Rămâne să ne întâlnim din nou luni, să vedem ce va fi. Atunci vor avea probabil și toți consilierii și vor putea să taie de acolo ce le convine. Din păcate, asta este situația.

Sunt o grămadă de lucrări care sunt pregătite să înceapă și nu pot începe datorită acestor blocaje, că nu avem buget. E vorba despre asfaltarea de la Brădișor, asfaltarea de la Moldovița, asfaltarea înspre Gârnic – Padina Matei, bucata de 500 de metri de la Vârciorova, Bolvașnița ieșirea din sat către drumul național, extravilanul Apadia-Delinești, toate le putem face, avem banii, constructorii stau și așteaptă și dl Crina vine să ne explice el cam cum ar trebui să facem ca să fim perfecți.

Romeo Dunca

Drumul Răcășdia-Vrăniuț are prevăzut în excedent aproape 9 milioane de lei și constructorul așteaptă semnarea contractului. Nu vom putea semna. Același lucru este la podul de la Dognecea, unde la fel, contractul este semnat, dar nu putem să începem.

Îi felicit pe toți consilierii PSD și toată struțo-cămila asta de alianță de aici, PSD-PRO România-ALDE-PNȚCD-PMP și care or mai fi, de fapt toți pesediștii la un loc, care iată ce fac astăzi cu județul nostru. Eu voi fi vinovatul de serviciu, bineînțeles, pentru că eu am retras proiectele, dar cum să las să aprobăm un buget care nu are banii necesari să putem să ne facem treaba”, a afirmat la finalul ședinței, președintele Romeo Dunca.

După cum s-a anunțat deja, consilierii județeni vor fi din nou convocați în ședință săptămâna viitoare pentru o nouă tentativă de aprobare a bugetului.

Citește si:  Concedieri la Primăria Reșița! „Reducem motoarele”!

Karina TINCUL

4 COMENTARII

  1. ”… baza unei execuții bugetare din luna noiembrie a anului trecut. Cu toate că, potrivit secretarului Darian Ciobanu, acesta este modul în care s-a procedat în ultimii 25 de ani.”

    Iată (tovarăși) și anul contabil de 11 luni și 13 salarii, în ultimii 25 de ani.
    Adică un excedent bugetar de sfârșit de an cheltuit (sau returnat) în mod secret și discreționar.
    Sigur că Dunca protestează dacă i se ia ”macaroana” asta esențială de manevre și nu dorește un control al consiliului asupra sumelor (decembriste).

  2. Dunca nu se afla sub presiunea lui Crina ,și a monstruoase coaliții,din CJCS,ci sub presiunea ,,pretinului,,Popa I, edilul deraiat de la realitate,care a scufundat la propriu și urbea și bugetul local.Angoasa celor doi politicieni liberalii este prabusirea electorala ,în tandem .Personajul pitoresc rămâne edilul ,indignat, care se arunca la gatul adversarilor cu tot felul de amenințări.Edilul Popa I, lovește furibund luând la țintă funcționarea Prinariei Reșița ,stabilind discreționar, concediere a 80 de salariati, din instituție , motivând lipsa de fonduri oentru salarii ,deoarece sumele rămân cantonate pe investitii, cu toate ca legea prevede ca prima obligație este plata salariilor și permite prin rectificare,transferul de sume din secțiunea de dezvoltare ,parte complementara a bugetului, la secțiunea de funcționare care este partea de baza a bugetului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei