fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Concedieri la Primăria Reșița! „Reducem motoarele”!

80 de angajați ai Primăriei Reșița ar putea îngroșa în perioada următoare rândul șomerilor. Administrația locală nu va mai are bani să le acopere salarii, în lipsa unei alocări echitabile de la Consiliul Județean Caraș-Severin. Anunțul a fost făcut, astăzi, chiar de primarul Ioan Popa, prezent la ședința extraordinară a CJ.

După cum se știe, consilierii județeni cărășeni se chinuie de vreo două luni să repartizeze cei aproape 37 de milioane de lei proveniți din impozitul pe venit către UAT-urile din județ. Liberalii vin cu o propunere, social-democrații cu alta, au loc certuri, discuții, acuzații de o parte și din alta. Cert este că alocarea banilor încă nu a fost votată, urmând să fie pusă, din nou, pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna martie. Primarul Ioan Popa susține că, matematic și corect, Primăriei Reșița ar trebui să îi revină 8 milioane de lei din bani proveniți din impozitul pe venit, dar că s-ar mulțumi și cu 4-5 milioane. Însă social-democrații nu au fost dispuși să aloce Reșiței decât 750.000 de lei (la prima tentativă de împărțire a banilor) sau 1.650.000 de lei (la a doua tentativă). Sumă considerată de primarul Popa insuficientă și care, susține edilul, atrage după sine reducerea personalului din Primăria Reșița.

„În lipsa unei alocări corecte a sumelor pentru reechilibrarea bugetelor locale, ne aflăm în situația în care nu putem acoperi salarizarea. Deficitul de resursă pe care îl are Reșița este datorat, în principal, cofinanțării proiectelor europene, care sunt covârșitoare. Și atunci, dacă nu merg banii spre funcționare, nu avem suficienți. Eu nu o să mut bani de la investiții spre funcționare sub nicio formă.

Am făcut calcule cu colegii mei și suntem obligați să concediem 80 de persoane. Cum vom face acest lucru? Am solicitat fiecărei direcții și serviciu din Primăria Reșița să gândească o repoziționare a resursei umane și vom da examen. Acolo unde sunt opt funcționari publici și va trebui să rămână cinci, toți dau examen, iar ultimii trei pleacă acasă. Cam asta se va întâmpla în toate direcțiile Primăriei. Evident, vom afecta în mod semnificativ și Secția de Întreținere a Patrimoniului, pentru că o să scădem investițiile pe care le facem din resursă proprie, astfel încât nu vom mai avea nevoie de atâta resursă umană acolo. Dar fiecare Direcție și Serviciu va lăsa acasă câteva persoane. La Direcția de Proiecte Europe, de la 18 persoane vor rămâne probabil cu 15, Direcția de Investiții, de la 20 vor rămâne cu 15-16. Reducem motoarele pentru că asta este viața.

Dacă dânșii înțeleg să trimită bani spre comune care nu pot să îi consume pentru că nu au pentru ce. Și ajungem în situația în care la sfârșitul anului se duc primari de comune să cumpere un microbuz de hârtie igienică să aibă pe tot anul. Este stupid ceea ce se întâmplă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Primăria Reșița are la ora actuală undeva la 500 de angajați, cifră în care sunt incluși, pe lângă angajații din aparatul propriu al Primăriei, și cei de la Direcția de Întreținere, Poliția Locală și Transport Urban Reșița.

Citește si:  Ioan Popa: „Am asistat cu stupefacție la reeditarea vremurilor lui Sorin Frunzăverde”!

Karina TINCUL

22 COMENTARII

 1. Corect..don`primar!Sa se reduca cheltuielile!Doi angajati vii recomand (cu probe)..cel care foloseste masina primariei CS 58-PMR in scop personal (parcata in parcarea Rep1-Muncii 1,s-a sesizat si pe aplicatia „”CityHealth”‘)si pe cel care i-a dat aprobarea …Succes!

  • Păi la PORR-iști nu era tot așa?Unul, doi lucrau ,zece o frecau cu telefonul, cafele, țigări duceau scrumiera șefului de echipă….Tot natul a vede aste lucruri!Asta sunt angajații primăriei, asistați sociali plătiți din banii de taxe și impozite. Rușine premare, dă-ți demisia dar iute!!!👊

 2. Fără Nr …corect….și pe cei gen… (tuta a.) smenarii, oportuniștii ,aciuiți pe lângă marii dregători de servicii din primărie, care nu au bătut un cui în viața lor,dar sunt mari gospodari,de altfel tolerați din diverse ratiun i de domnia voastra,,Don primar”,cei care se folosesc de serviciile gratuite, ale amărâților de la serviciul patrimoniu …..etc …..!!!
  Avem mari dubii că vor pleca cei mai ,,prosti” noi ăștia ,naivii orașului…..!!!!

 3. Stimate ,,domn”nu are primăria spatiu de stocat ,cate imagini zilnic se pot trimite cu acești subtili ….,, beneficiari” titulari in primărie…

 4. ”80 de angajați ai Primăriei Reșița ar putea îngroșa în perioada următoare rândul șomerilor. Administrația locală nu va mai are bani să le acopere salarii, în lipsa unei alocări echitabile de la Consiliul Județean Caraș-Severin. Anunțul a fost făcut, astăzi, chiar de primarul Ioan Popa, prezent la ședința extraordinară a CJ.”

  Iată un moment în care s-ar putea ”asmuți” cetățeni împotriva unora din CJ, cu primar popă prezent (chiar nepoftit și pe) acolo.
  Principiul separației puterilor (și putorilor) în sat.
  Nu cumva să fie supuși și la violențe fizice, sub pretext de contract, precum cel de la firma Avolo și alții …
  Biciul pe ei! (citat popesc)

 5. La blocul 20, Repubici 20 se freacă menta la greu,mistăr Popa. Șeful de șantier, de dărâmături și dărâmați, ruda apropiată a lui Jet Lee, se dă deștept fără consecințe. Cine oare va plăti mizeria ordinară numită, vb vine, reabilitarea pe fonduri U.E.?Vom păți ca cei din Craiova 10-15 000 euro de apartament să plătim incompetența primarelui primăriei, dirigintele de lucrare ce bele… pardon păzește?Proiect infect Tramvai fantomă merge tot în jos, o porcărie de lucrare. Îmi plac fraierii care laudă și pupă dosul premarelui pe Facebook, Instagram și comentacii de carton. Reșița FALITĂ!!!Restul este vrăjeală pură. Urma alege!!!Bla, bla!!

 6. Ce fac 500 angajați? Scoateți pe toți 500 să facă linia tramvai de la RRR pină la muncitoresc aveți la piețele sud-nord-si ocico ciucuri de ei freacă menta de ani de zile de primărie nu mai vorbesc .Vin alegerile și încep bătăliile politice stau HIENELE pe la colțuri .Draga domnule primar ai grijă se sapă adînc șanțurile!
  ,

 7. ”nu putem acoperi salarizarea.”Popa are prea mult personal care nu face nimic.Am inteles!De aceea arata Resita ca dupa bombardament si nimic nu este terminat.Slava!Dar unde este mallul si Aqualandul?Nici macar semafoarele nu functioneaza,podul din Govandari dupa 2 ani nu este terminat.

 8. Pun pariu ca amantele, neamurile, consilierii personali, frecatorii de menta si fostii vanzatori de tăieței nu vor fi concediați.
  PS: Masinile primariei, chiar si electrice, nu au ce cauta in timpul programului la piata la cumparaturi, la dus si luat copii de le gradinita/școală, iar in afara programulului ar trebui parcate in parcarea primariei, nu folosite in interes privat precum: plimbatul la Crivaia, la cumparaturi la Kaufland, in scopul afacerilor private, la alte activități ce nu au niciun punct comun cu activitate primariei. Daca tot o dati cu cheltuirea smart a banilor publici si sustenabilitatea.

 9. Acest individ,edilul Resitei, trebuie repus pe linia normalității, și nu tolerat cu toate inepțiile, orgoliile și ambițiile distructive.Sfideaza Legea chiar dacă o cunoaște, considerand ca nimic nu i se poate itampla.LEGEA NR.273/2006 privind finanțele publice locale ,prevede imperativ ca:,,secțiunea de funcționare este partea de baza obligatorie a bugetului,,-CHELTUIELI DE PERSONAL ,BUNURI SI SERVICII.Pata salariilor este o PRIORITATE ESENTIALA în funcționarea corecta și eficienta a instituțiilor publice. iar ,,secțiunea de dezvoltare fiind partea complementara a bugetului ,,LEGATA DE PROIECTE SI ALTE INVESTITII. Plata salariilor este esențială fiind evidențiată in:CONSTITUTIA ROMANIE, LEGISLATIA MUNCII, ACTE NORMATIVE SPECIFICE:OUG nr.130/2021.Salariarii vizați de masurile ,abuziv discreționare ale edilului,concedierea ,pe motiv de diminuare afonduri pentru funcționare ,pentru proicte ,adresati-va sindicatului pentru ca dispozițiile de concediere sa fie atacate în instanta ,și promovați plângeri penale pentru abuz în serviciu . Curaj ,Legea va proteja .

  • Ce credeați că îi pasă?Acest individ de doi bani Popa Hopa este un individ fără scrupule. Cei vizați pentru exmatriculare au famili ,datorii, probleme ca tot amărășteanu, zic și eu.Da să fie zburați incompetenții, chiulangii, șmenarii, pupincuriștii de serviciu și cărătorii de baje =INUTILII SOCIETĂȚI!

  • Care plângeri penale vor fi stocate la fund de sertar până la prescripție, conform tradiției de ”promovare” (corb la corb …).
   Ori se va pierde ”dosarul”, ori se va răspunde pe o adresă greșită unui nume fictiv (ca erori materiale regretabile).
   Paraziții actuali ai statului se apără între ei și susțin ”venituri” la bugetul comun din care se și hrănesc (în regim financiar special), nu?

 10. Vrăjeală ieftină, ce examene !!!???
  Se dau mesaje direct pe telefon care pleacă, cunosc caz, a primit mesaj de la un anumit director din primăria Reșița, că din 15 Martie cu părere de rău este concediată !!!
  Trebuie să rămână amanetele și pupincuriștii !!!

  • Nu uita fostii vazatori de taitei amintiti mai sus, aka echipa Monte Banato mutate de Herr Popa la Primarie. Aia raman.

 11. Pe lângă cei 500 de angajați mai aveți și pe cei care lucrează în folosul comunității, pe acei oameni nu i-ați specificat ca și forță de muncă, sau ăia pentru voi nu contează ?

  • @Alex:
   Aceia care chiar lucrează (pun mâna și fac /produc ceva ca forță de muncă) nu contează în ”mintea” ăstuia.
   Dovadă:
   ”Eu nu o să mut bani de la investiții spre funcționare sub nicio formă.”
   Mută bani doar spre nefuncționare!
   (… și se jură că nu …. dar l-am prins cu rața-n gură!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei