fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

La Băile Herculane, PSD-ul condus de Gheorghe Orza a blocat inițiativa lui Dunca!

Președintele Romeo Dunca demonstrează că este dinamic, atunci când nu are de transportat turiști la ski pe muntele său de suflet. Și pentru că și-a dorit tranșarea problemei apelor termale de la Băile Herculane, președintele Consiliului Județean a aterizat astăzi de urgență, după ședința extraordinară a CJ-ului, direct în ședința Consiliului Local al milenarului oraș de pe Cerna.

Dialogul dintre consilierii locali de la Băile Herculane și șeful județului nu a reușit să ajungă la un numitor comun, aleșii de pe Cerna dorind ca izvoarele cu apă termală să rămână în patrimoniul orașului. Cel mai argumentat consilier local este și liderul grupului PSD din Consiliul Local Băile Herculane, Gheorghe Orza, cel care ne-a declarat în legătură cu întâlnirea de astăzi cu președintele Romeo Dunca:

Președintele Romeo Dunca ne-a propus un parteneriat privind licența apelor termale, între Consiliul Județean, Consiliul Local și Aquacaraș, parteneriatul constând în procente, până la urmă ne-a ofertat și cu 50% noi și 30% Consiliul Județean și 20% Aquacaraș cu condiția ca proprietarul de licență să fie Consiliul Județean.

Noi nu am accepta asta niciodată deoarece proprietatea izvoarelor și a perimetrelor izvoarelor este a Consiliului Local.

Apa are un preț inestimabil, iar Consiliul Județean vine și investește 9 milioane de lei și ne ia tot. Este suma care se vehiculează și în Consiliul Județean că vor să o investească la Băile Herculane în distribuția apei. Dar în contractul licenței de exploatare există o anexă care spune că sursa, adică apa, și distribuția fac parte integrantă din contract, asta înseamnă că și distribuția și apa sunt a următorului proprietar de licență, ceea ce domnul Dunca nu știa.

Nu mai sunt la SC Hercules, au fost pe vremuri ale IPTH-ului care le-a trecut la SC Hercules, iar de la SC Hercules le-a preluat Argirom-ul și acum le va prelua următorul proprietar de licență. Acestea sunt detaliile pe care domnul Dunca nu le știa și pe care acum i le-am prezentat.

Nimeni din Herculane nu este de acord cu propunerea domnului Dunca, nici consilierii, nici proprietarii de pensiuni, nici consumatorii de apă termală, pentru că mâine- poimâine se va face regionalizare și licența noastră va ajunge la județul Timiș sau la Hunedoara.

O altă problemă va fi dacă, să zicem CJ Caraș-Severin nu mai există și va fi regionalizat s-ar putea ca în acea perioadă să nu mai avem drept de preemțiune și atunci vine altul și le ia”.

Lorena POENARU

7 COMENTARII

  1. Nimeni din Herculane nu este de acord cu propunerea domnului Dunca, nici consilierii, nici proprietarii de pensiuni, nici consumatorii de apă termală, pentru că mâine- poimâine se va face regionalizare și licența noastră va ajunge la județul Timiș sau la Hunedoara.

    La Mehedinți nu?
    TM = Tot Mehedinți 🙂

  2. Lungu Dumitru Băile Herculane cetățean al acestei străzi plătitor de impozite și taxe și cu handicap foarte grav după patru zeci de ani de zile de grupă de mineritul mia terminat plămâni și drept dovadă nu pot respira un aer viciat

    Domnule președinte de consiliu județean sunteți foarte interesat de apele din Herculane dar de curățenie și canalizarea orașului și în ogașul de pe Fabrica de var cu romii care locuiesc și nu au canalizare și veceuri și se devarsa printe casele de pe Fabrica de var gunoaie ciinilor comunitari este un focar de infecție care curge la riul Cerna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei