5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Spălatul izmenelor în public – noul sport național

Ce fotbal, ce handbal, ce gimnastică…nimic din toate acestea nu se compară cu noul sport românesc, spălatul izmenelor în public. Sport care (nu e de mirare), adună tot mai mulți adepți: suporteri, antrenori, cunoscători, sfătuitori și desigur, chibiți.

Se tot vorbește, de pe tușa politicii românești, că orice scandal care poate acapara agenda cetățeanului, e deturnat și trecut în uitare de…un alt scandal, desigur.

De mai bine de o săptămână a luat țara foc și lumea e revoltată (pe bună dreptate) de scandalul scumpirilor la energie electrică și gaze naturale. Dacă nu ar fi decât astea, mai treacă meargă, dar ele vor aduce o creștere în lanț a tuturor produselor, fie că e vorba de cele alimentare ori industriale.

spot_img

Toate aceste creșteri vor genera o scădere drastică a puterii de cumpărare a populației, un puseu inflaționist care va culmina în această iarnă cu masive proteste de stradă ale celor nemulțumiți (mulți ajunși la limita suportabilității). Va exploda mămăliga, altfel spus.

Mințile cenușii care fac și desfac planurile de viitor ale românilor (și nu bruma de politicieni aleși de noi din nu știu ce considerente), au gândit o contraofensivă; ștergerea agendei cetățeanului care începuse să se gândească cu groază la cum și pe unde va scoate cămașa din pantaloni cu, desigur, un alt scandal: o posibilă criză guvernamentală și aruncarea țării în haos în prag de iarnă.

E doar o petardă tot acest circ mediatic la care asistăm ca proștii (scuzați expresia, dar așa e), în care useriștii amenință cu demisia și ieșirea de la guvernare, peneliștii lui Cîțu nu discută cu ei și luptă pentru „binele nației române“, iar cei ai lui Orban tot agită bățul prin gardul celor doi, doar, doar, mai prinde Ludovicul un mandat de președinte.

Așa cum câinele nu se dă dus de la măcelărie, nici useristo-plusiștii lui Barna și Cioloș nu vor ieși de la guvernare. Sunt răfuieli interne (mai exact inter guvernamentale) pentru o porție mai mare din cărnică de pe ciolanul puterii.

E vorba, pe de o parte, de multele miliarde de euro pentru consultanța useristo-plusistă, iar de cealaltă parte, acest PNDL 3 sau Anghel Saligny cum a fost botezat, ce reprezintă șpaga dată de Cîțu primarilor pentru un vot la congres.

În tot acest timp serviciile par să moțăie, dar sunt de fapt încurcate în ațele marionetelor care dansează în fața națiunii, coana Justițica se face că e vigilentă și își numără mulțumită pensiile speciale și lefurile primite pentru nimic, iar prostimea, pardon, măria sa electoratul, se agită, ba pentru un partid ori altul, ba pentru vaccin și restricții, ba pentru te miri ce le mai dă în gând.

Pun pariu pe ultima mea pensie și-o bere rece că până la congresul PNL, lucrurile se vor aplana și fiecare va primi ceea ce va dori, respectiv Cîțu va avea șefia partidului, USR-PLUS va fi din nou la guvernare și va accesa cu mândrie patriotică miliardele de euroi pentru consultanță (adică mulți bani pentru nimic), Orban va deveni uitare, iar Caraș-Severinul va rămâne în dizgrația viitorului președinte premier Cîțu și va primi cam tot atât cât va rămâne de la masa săracului.

Peste tot acest circ se va așterne uitarea și primi fulgi de nea, iar românul, zgribulit de frig și foame nu va mai avea puterea să-și strige nemulțumirea, nu de alta dar va rămâne singur pentru că agenda cetățeanului va fi cu siguranță alta.

Am uitat un lucru: să amintesc despre principalul partid de opoziție, respectiv PSD. Precum vedeți, ei nu contează nici măcar în acest editorial și cu atât mai puțin în calculele actualei puteri. Ei se fac că … fac opoziție, iar la asta se pricep cel mai bine. Mai dau un comunicat, mai apar pe la televiziuni și așteaptă de fapt ca actuala coaliție guvernamentală să-și rupă gâtul și poporul să-i implore în genunchi să se întoarcă la guvernare.

Cred însă că…mai au de așteptat…

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei