fbpx
-7.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Spectacol pe semicerc! 15 ani de la cucerirea Cupei Challenge, primul trofeu câștigat de handbalul reșițean

În Polivalenta reșițeană s-au aniversat cei 15 ani de la cucerirea Cupei Challenge, primul trofeu câștigat de handbalul reșițean 

La inițiativa cadrelor didactice din cadrul Centrului UBB Reșița, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, sâmbătă au fost aniversați 15 ani de la cucerirea Cupei Challenge, primul trofeu al handbalului reșițean, de către echipa UCM Sport Reșița.

O primă parte a evenimentului a avut loc la sediul instituției de învățâmânt, unde a fost organizată o masă rotundă cu o parte din jucătorii și tehnicienii care au realizat această frumoasă performanță. Alături de handbaliștii reșițeni a fost și Florentin PERA, în prezent antrenorul echipei naționale de handbal feminin.

spot_img

Cea de-a doua parte s-a desfășurat la Sala Polivalentă, prin organizarea unui meci între echipa actuala echipă CSM Reșița și echipa UCM Sport Reșița 2007. Dintre cei care au câștigat prima Cupă Challenge din vitrina UCM Sport au reușit să fie prezenți: antrenorul Aihan OMER, medicul Ioan BRIZU, delegatul Dorinel GURBINĂ, maseurul Gabriel LUPAN și jucătorii Bojan BUTULIJA, Marius GROZĂVESCU, Cristian IONESCU, Sebastian PÂRVAN, Valentin POPESCU, Mihai ROHOZNEANU, Ilie VAIDASIGAN-SURULESCU. Spectacolul din teren, desfășurat pe parcursul a două reprize de câte 15 minute, a fost apreciat de către fanii prezenți, scorul fiind egal: 20–20.  Trebuie menționat faptul că din lotul echipei în sezonul 2006–2007 au mai făcut parte: Gligore CZARI, Cristian ANTONARU, Florin CIUBOTARIU, Răzvan CENUȘĂ, Florin CUCIULA, Emil HÎRȘOVEANU, Gheorghe IRIMESCU, Roman KOTELYK, Vladimir KOVACEVIC, Alin MACOVEI, Georgianos MACRI, Dușan PASIC, Adrian TUCANU.

Profesorul Aihan OMER a declarat: „Sunt foarte bucuros și foarte emoționat, pentru că simt din nou acea adrenalină care o simțeam la meciurile cu sala arhiplină. Meciuri-cheie, meciuri importante, meciuri de mare luptă. Mă bucur extraordinar că sunt aici și sper să facem cât mai des astfel de evenimente. Băieţii se descurcă nesperat de bine, chiar nu mă așteptam. În momentul în care intră în sală și sunt în formula asta pe care o vedeți dumneavoastră, se transformă în niște lei, niște luptători, deci exact cum erau pe vremuri. Sunt nemaipomeniți și îi iubesc. Despre suporterii Reșiței, pot să spun că ei ne-au dus la victoriile pe care le-am avut, fără doar și poate. Sălile arhipline, biletele vândute sold-out din timp, au fost pentru noi cea mai mare motivație să luptăm și să câștigăm”.

 

 

Interul Bojan BUTULIJA a declarat: „Mă simt foarte bine, ca întotdeauna la Reşiţa. Mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc cu foștii colegii și cu oamenii care iubesc handbalul din Reșița – şi cu domnul profesor Aihan OMER, care, sincer să vă spun, a fost unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut în cariera mea. Nu a fost chiar așa greu la meci, mă doare puţin spatele şi umărul, dar în rest e bine. Ne mișcăm zilnic și n-a fost așa dificil. Ca un gând pentru suporteri Reșiței, vreau să îi îndemn să ajute. Afară, în centru, este o cutie ca să adunăm cât mai mulți bani, să ajutăm copiii cu probleme. Sportul este foarte important, dar viața este mai importantă”.

„Este frumos, cu emoții – dar, din păcate, vârsta îşi spune cuvântul. Reîntâlnirea cu domnul profesor Aihan OMER a fost deosebită. Păcat că n-au venit și ceilalți băieți, dar ținând cont că sărbătorile de iarnă sunt aproape, este de înţeles. E ok, suntem majoritatea celor din Reşiţa. A mai venit Vali POPESCU, trebuia să vină și Duşan PASIC, dar, având o problemă, n-a mai putut ajunge. Suporterilor le mulțumesc foarte mult pe această cale, le urez sărbători fericite și numai bine”, a declarat portarul Cristian IONESCU.

Principalul organizator al evenimentului aniversar, Mihai ROHOZNEANU, a declarat: „Ne-am simțit foarte bine, ca de fiecare dată când suntem în formula asta. Ne simțim bine, iar faptul că putem să jucăm handbal, ceea ce ne place nouă foarte mult, e cu atât mai plăcut. Am trăit un sentiment interesant la acest meci, pentru că ei, cei de la UCM Reşiţa, sunt foștii mei colegi – iar cei contra cărora am jucat mi-au fost şi ei colegi, suntem prieteni și le-am fost și antrenor. Sentimente amestecate, așa, dar toate sunt plăcute, per ansamblu. A ieșit bine acest moment aniversar, exact ca acum 15 ani: egal la Drammen, egal şi la Reșița”. 

Marius BAHAN, din tabăra atctualei echipe reșițene, a declarat: „Vă mulțumim că sunteți alături de noi şi mulțumim colegului nostru Mișa pentru organizarea acestui eveniment. E o onoare ca să joci contra unor asemenea handbalişti. Am un respect deosebit față de ei. Îmi imaginez cât au muncit. Abia așteptam acest eveniment. Vreau să-i felicit pentru tot ce au făcut pentru Reșița, pentru handbalul de aici. Un mare respect, dar eu am o determinare și o ambiție deosebită, indiferent cu cine joc. Bojan ne-a fost antrenor ceva timp și am colaborat foarte, foarte bine cu el, iar întâlnirea cu profesorul Aihan OMER a fost minunată. Nu am ce să comentez, ei sunt la un nivel foarte, foarte ridicat. Au parte de respect în toată țara, îi felicit pentru asta și le urez baftă în continuare. Suporterii Reșiței au fost în număr foarte mare și astăzi în sală. Le urez sărbători fericite și să ne vedem cu bine la sală!”.

 

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei