17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Spitalul modular din Caransebeș, în faza de precontractare

Proiectul „Creșterea capacității administrative și de reacție în situația de urgență generată de COVID – 19 în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – HELPCOVID-19” a trecut în etapa de precontractare, ultima fază înainte de semnarea contractului de finanțare.

Proiectul are o valoare de 14,7 milioane de lei. Spitalul modular va avea o capacitate de 50 de locuri, într-o construcție cu o suprafață de aproximativ 1400 de metri pătrați, cu patru zone dedicate pacienților: zonă de triere, zonă de neconfirmați/suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți în stare critică.

Felicitări echipei de la Proiecte Europene care a trudit pentru obținerea acestei finanțări importante pentru spitalul din Caransebeș! Iată că măcar pe domeniul acesta, care este poate cel mai important pentru comunitatea din Caransebeș, cel al sănătății, vin bani europeni“, a declarat edilul Felix Borcean.

spot_img

Spitalul modular, într-o primă fază, este foarte important pentru traversarea acestei perioade dificile de pandemie Covid. După trecerea acestei perioade, în acest spațiu pot fi tratați pacienții cu boli cronice, urgențele medicale sau, de ce nu, o perspectivă poate și mai potrivită, de a fi mutată secția de Boli infecțioase sau de Pneumologie. Proiectul este unul important, care aduce bani în Caransebeș, care stimulează activitatea medicală și care aduce o valoare în ce privește calitatea actului medical”, a mai precizat primarul municipiului Caransebeș.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei