17.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

Spitalul Orășenesc Oravița, mai eficient în gestionarea pandemiei

Pentru eficientizarea, reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, la inițiativa Primăriei Oravița, Spitalul Orășenesc a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție din cei 200 pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale interesate din statele membre. Alte șase spitale din țară vor beneficia de astfel de echipamente, care vor fi livrate în perioada imediat următoare.

Pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, robotul de dezinfecție va simplifica și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei“, a afirmat edilul orașului Oravița Dumitru Ursu.

Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, fiind mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, care nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive.

spot_img

Roboții au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, iar o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi“ a mai precizat primarul Ursu.

Robotul poate fi operat de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei