fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Primăriile se pot împrumuta de la Ministerul Finanțelor pentru cofinanțarea proiectelor europene

Ministerul Finanțelor acordă împrumuturi unităților administrativ-teritoriale pentru asigurarea cofinanțării proiectelor derulate pe fonduri europene sau guvernamentale, precum și pentru asigurarea finanțării investițiilor  publice locale.

În cursul anului 2021, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/28.07.2021, unitățile administrativ-teritoriale, pot solicita inclusiv pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitare, de la Ministerul Finanțelor, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 630.000.000 lei”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

Sumele astfel contractate pot fi utilizate pentru:

  • asigurarea refinanțării și/sau cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor;
  • asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din programe naționale, inclusiv pentru cheltuielile neeligibile asociate proiectelor;
  • asigurarea finanțării investițiilor  publice locale;

Termenul limită de depunere a documentelor este 1 noiembrie 2021!

Unitățile administrativ-teritoriale pot contracta astfel de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale. În plus, UAT-urile se vor putea împrumuta doar dacă nu au restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare.

Documentele în baza cărora se acordă împrumutul, precum și mecanismul de acordare și derulare a împrumuturilor și reflectare a sumelor în bugetul instituțiilor publice vor fi stabilite prin Ordin al Ministrului Finanțelor.

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei