fbpx
-1.3 C
Reșița
joi, 26 ianuarie 23

Start pentru un parc fotovoltaic la Anina

Scumpirea energiei electrice din ultimele luni a condus la o inflație galopantă, la scumpiri la absolut toate produsele și la raționalizarea voluntară a consumului, de frica facturilor.

Nu doar populația se află în această situație, ci și administrațiile locale, cele care trebuie să asigure iluminatul stradal, în clădirile administrative, în școli, cămine culturale ori la stațiile de pompare a apei potabile din unele localități.

Nici Primăria Anina nu a fost ocolită de aceste majorări de prețuri la energia electrică și a căutat soluții alternative, menite să asigure alimentarea cu energie electrică la prețuri rezonabile.

spot_img

Astfel, în această săptămână, a fost emis Certificatul de urbanism pentru investiția CONSTRUIRE CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ PENTRU PRODUCEREA ENERGIEI DIN ENERGIE SOLARĂ, ÎMPREJMUIRE ȘI ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ, în zona Crivina.

Este vorba de amenajarea a două parcele de teren în suprafață totală de 208.000 metri pătrați pe care vor fi amplasate panouri solare și o centrală fotovoltaică. Investiția aparține societății SMTL SOLAR ANINA, iar parcul va avea o putere instalată de aproximativ 12-15 MW oră.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei