fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Peste 21 de milioane de lei pentru proiectele comunei Turnu Ruieni

Așezată la Poalele Muntelui Mic, în drumul turiștilor ce iau cu asalt stațiunea de schi din Caraș-Severin, comuna Turnu Ruieni a pornit în ultimii 2 ani pe drumul dezvoltării sustenabile a localității.

Interesele celor ce vor mult și repede pentru stațiunea turistică sunt mari, dar edilul Cosmin Belci a ales calea legală, astfel încât comuna să se poată dezvolta durabil în perioada următoare. Drumul e greu și presărat cu tot felul de obstacole birocratice, dar primarul este o fire care nu se lasă intimidată de greutăți.

Recent, două din cele patru proiecte depuse de Primăria Turnu Ruieni pe programul de investiții al Guvernului au primit undă verde de la Ministerul Dezvoltări:

„Am depus patru proiecte pe «Anghel Saligny», dar prioritare erau cele care ne-au fost și aprobate: înființare sistem de canalizare și stație de epurare în localitatea Zlagna și extindere rețea în zona caselor de vacanță din localitatea Borlova.

Am solicitat și am primit finanțare și pentru o nouă cale de acces către Muntele Mic – un drum comunal de 10 kilometri. Valoarea totală a celor două obiective de investiții aprobate pentru comuna noastră este de aproape 22 de milioane de lei“, a precizat edilul Cosmin Belci.

Următorul pas în derularea celor două proiecte este finalizarea documentațiilor tehnice necesare și semnarea contractelor de execuție.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei