fbpx
14.1 C
Reșița
vineri, 29 martie 24

Știți cât trebuie să fie pensia? 40% din salariul mediu brut pe economie!

Că ne promit și ne mint îi înțelegem, tocmai d’aia i-am votat pentru că ne-au promis marea cu sarea, ne-au mințit și o fac în continuare frumos. Eu însă mă situez printre românii care nu înghit balivernele, nici din stânga și nici din dreapta, mai ales când mincinoșii ăștia se află pe lângă lege, fără să prea conștientizeze ce fac.

Despre ce-i vorba? Observăm că în toată media românească se discută, se dezbate, se rupe firul în patru în legătură cu procentul de creștere a pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Fiecare partid, fără excepție, propune un anume procent, 6,5%, 11%, 15%, ba unii mai miloși licitând chiar mai sus. Azi. Mâine se mai răzgândesc, că așa-i în politică, nimic nu-i bătut în cuie și ca și cum nu ar fi suficient de grea și complicată viața bătrânilor, aleșii noștri o complică și mai mult cu fiecare frază și intervenție pe subiectul CREȘTEREA PENSIILOR.

Sunt convins că băieții ăștia, aleșii, guwernanții, nu cunosc legea actuală a pensiei, în vigoare până își vor face timp s-o schimbe. Iar legea ÎN VIGOARE spune că punctul de pensie trebuia să fi ajuns deja la 40% din salariul mediu brut pe economie. Punct. Deci, măi băieți, nu trebuie să vă dați foc la creier socotind pe „trei simple” cât să fie creșterea. Respectați legea. Și veți vedea că nici măcar nu veți ajunge per totalul totalului la 9,4% din PIB așa cum este prevăzut în PNRR.

Dar rețineți, este foarte important. Această prevedere a legii se referă la pensionarii-pensionari, cei care primesc pensie după VECHIME ȘI CONTRIBUȚIE. Ceilalți, care primesc din bugetul de pensii sau alte bugete (parte din bugetul centralizat al statului) sume de bani fără ca acei cetățeni să întrunească condițiile de vechime și contribuție impuse de lege, pensii speciale sau de serviciu, trebuie judecați în altă cheie. Aceștia beneficiază, trebuie să beneficieze de un alt sistem de calcul.

Sunt mulți români cu venituri mici și foarte mici și nu doar cei de vârsta pensionării, bătrâni cu pensii mici, dar care, în fapt, nu sunt pensii. Aceștia, nevoiașii, trebuie să primească ajutor din partea statului, este firesc, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, salariați sau pensionari, șomeri sau liber-profesioniști. Dar nu din fondul de pensii, iar sumele primite (deci nu procente) nu întregesc pensia. Poate fi numit ajutor social, pomană electorală, premiu, indemnizație sau spor de toxicitate. Oricum. Doar pensie sau creștere de pensie, nu.

Trăim în confuzie, suntem țintă a unor nemernici și ei confuzi la rândul lor, există interes să fim ținuți în întuneric, să nu ne cunoaștem drepturile, ce spune legea în legătură cu drepturile noastre!

Adevărul este simplu și unul singur. Punctul de pensie trebuie să fie 40% din salariul mediu brut la nivel național, iar fondul de pensii (din care se plătesc doar pensiile după vechime și contribuție, în funcție de punctele de pensie acumulate) nu poate fi mai mare de 9,4% din PIB. Acum este de 7,8% din PIB, cu tot cu pensiile speciale.

Procentele vehiculate de politicieni sunt praf în ochii noștri. Legea este clară. Să ne cerem drepturile, fraților!

Mihai SPRÎNCEANĂ

4 COMENTARII

  1. ”… nu ne cunoaștem drepturile, ce spune legea în legătură cu drepturile noastre!”

    Depinde și de cine pretinde că ar fi sau e ”legea”.
    (Richelieu spunea: „L’État, c’est moi”).

  2. Slugi și idioți sunt și cei care au spus,,da” aport la stâpânul Popa, atunci când le-a aruncat la retarzi un os din tramvaiul inutil. Asta tot dezumanizare este când dai din coadă vesel cu limba atârnând de plăcere atunci când el padrone te fluieră. 😆😆🖕🖕🖕

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei