fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

„Stop drogurilor“, spun deputații liberali de Caraș-Severin, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic

„Consumul de droguri ruinează viețile dependenților, ale familiilor acestora și pe cei apropiați. Distruge destine. De aceea cred că suntem datori să găsim soluții pentru a descuraja consumul, dar și pentru a-i trage la răspundere pe cei care se fac vinovați“, afirmă deputații PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.

Alături de mai mulți colegi liberali, cei doi au inițiat proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Alături de colegii din Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională am votat pentru raport favorabil de adoptare a legii. Am încredere că va fi votat de majoritatea colegilor pentru a intra în vigoare cât mai curând“, a afirmat Dumitru Rujan.

spot_img

Noua lege prevede între altele: „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

„Prin Această inițiativă legislativă vrem să reducem posibilitatea ca drogurile să ajungă la tinerii noștri“, a afirmat, la rândul său, deputatul liberal de Caraș-Severin, Jaro Marșalic.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

9 COMENTARII

 1. Extraordinar. Ce politicieni „responsabili” sunteti.
  In toata lumea asta de la existenta omului, tot ce a fost interzis, a fost palpitant si ca atare s-a facut, intamplat, consumat.
  Unde sau in ce tara, s-au eradicat drogurile prin astfel de legi? Nici acolo unde te condamna la moarte, nu s-a putut opri acest flagel.
  Veti baga tineri, studenti la puscarie pt o tigara cu marijuana sau 1 gram. Asta veti face cu legea asta. Le stricati viitorul.
  Sa faci un spital pt cei dependenti de droguri grele, aia nu. Nu e nevoie nici de lege nici de spital.
  Dar sa aglomerezi penitenciarele cu tineri fumatori de o planta care creste cu apa si soare, salbatic, facem o lege, ca e simplu sa dai din pix pe hartie.
  Inchizandu-i cu criminali, proxeneti, interlopi, violatori, sigur ii opresti din fumat si ii „reintegrezi” in societate pe saracii tineri care s-au „pierdut” in societate fumand o tigara cu prietenii.
  Se lasa de fumat si se apuca de heroina, e sunt pline penitenciarele de asa ceva. Doar bani sa iti dea ai tai de acasa…
  Legea aia cu referire la cerutul de copii dupa actele eliberate de catre institutii, e in vigoare de 1 an si, dar in continuare ti se cer copii, pt ca sisteme nu au sa comunice o primarie cu alta.

  • Da, asta e corect.
   Cu privire pretențiile de copii de pe acte, există acum o lege (267/2021) prin care poți să bagi instituțiile publice, reprezentații ”abilitați”, precum și pretențiile acestora … direct în p.m., sub temei legal.

 2. Se apropie vreo campanie , că văd că iar nu mai pot cei din gașca mafiotă pesedeee-peneleee să doarmă de grija lucrurilor care se întâmplă de ani de zile?!? Nu e mai indicat să faceți ca lucrurile chiar să se întâmple și pe urmă să ieșiți să cerșiți aplauze ptr ce trebuie să faceți la locul de muncă? Sau să faceți in tăcere , că asta e normalitatea, sunteți prea bine plătiți ptr asta, la patron nu te duci să ii ceri din trei in trei zile să te laude că ai reușit să îți faci treaba!

 3. „Prin Această inițiativă legislativă vrem să reducem posibilitatea ca drogurile să ajungă la tinerii noștri“, a afirmat, la rândul său, deputatul liberal de Caraș-Severin, Jaro Marșalic.

  Au mai încercat și alții ceva prohibiție (1920-1933) însă a ieșit un prohab.
  Și un Al. G. Capone (de la peneleii lor).

 4. În ceea ce privește un joint „nevinovat”, nu mă pronunț, dar din ce știu, destule țări „importante” din UE sunt destul de „tolerante”… Noi, nu și nu, înghițim pe nemestecate chestii care ne afectează economia, mediul etc., dar aici suntem intransigenți, de parcă tot românu’ și-ar permite să treacă de la „Mona” sau aurolac la cocaină🤣🤣🤣 La anu’ vor fi alegeri, deci ne putem aștepta la „fumigene” din greu, lansate de toți!

  • @carcotasu: Daca ar fi legale, ar zice ca de asta se intampla toate actele de violenta domestica. Si accidente rutiere. Si toate. Nu de la alcool, nu de la educatie, nu de la legi proaste, inexistente sau neaplicate.
   Macar acum stim de ce se intampla toate astea. Ca coruptie si hotie.

  • Evoluăm vizibil!
   Prostituția și vagabondajul nu (mai) sunt fapte incriminate penal.
   Însă fumatul (ocazional) ar reprezenta grav pericol social (3-10 ani).
   La marș-deaici că rânjeam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei