fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Strada 20 din Ciuchici, scoasă din noroaie

Fiecare localitate are câte un punct nevralgic; un loc, o zonă, o clădire, un drum, un parc ori cine știe ce alt obiectiv, pentru care autoritățile nu fac sau nu pot să facă nimic pentru a remedia situația. O pată urâtă pe obrazul localității, o zonă pentru care unii edili se chinuie de ani de zile să facă câte ceva pentru a remedia situația, iar alții pur și simplu s-au lăsat păgubași de a mai încerca.

Unul dintre aceste puncte negre se numește Strada 20 din localitatea Ciuchici. Plină de noroaie, inundabilă la fiecare ploaie mai sănătoasă, imposibil de străbătut cu mașina mică ci doar cu tractorul. Pentru că modernizarea ei înseamnă bani, autoritățile locale au scris proiecte, au făcut studii de fezabilitate, proiecte tehnice, dar decizia de a aloca bani stătea în pixul altora.

După ani de alergătură, acte, milogeli, bani cheltuiți, din cei și așa puțini aflați la dispoziția administrației locale, o rază de speranță a apărut pentru locuitorii acestei străzi din comuna Ciuchici: un proiect prin Grupul de Acțiune Locală (GAL), cu bani europeni prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

274 de metrii lungime, 4 metrii lățime de beton rutier, câte 50 de cm, pe fiecare parte, acostament cu piatră concasată, 540 de metri de rigole betonate și 35 de accese la proprietăți.

„Strada fiind una inundabilă, constructorul a dat soluția betonului rutier și nu asfalt. Valoarea lucrării a fost de 318 mii de lei, aproximativ 63 de mii de euro. Termenul de finalizare a lucrării era septembrie 2022, dar constructorul a terminat mai repede și astfel putem să recuperăm și TVA-ul. Sincer vă spun, mi-a stat pe cap această stradă și sunt foarte bucuros că am reușit să o finalizăm“, a declarat pentru Reper24 primarul comunei Ciuchici Ion Orbulescu.

Întregul proiect va fi încheiat astăzi, odată cu recepția lucrărilor, iar locuitorii din comuna Ciuchici se vor putea bucura de o stradă civilizată care nu le va mai crea probleme la fiecare ploaie mai puternică.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei