18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Construcție cu iz penal la Moldova Nouă! A fentat beneficiarul și statul și constructorul?  

 

Pe adresa redacției Reper24 a sosit zilele trecute o scrisoare legată de un subiect sensibil între două societăți comerciale, pe tema unei construcții realizate în orașul Moldova Nouă. Vă prezentăm în sinteză faptele, așa cum ele ne-au fost transmise, cu precizarea că prin aceasta nu ne substituim în niciun fel justiției sau organelor îndrituite să cerceteze cele menționate mai jos:

„În perioada 2019 -2021, Ion Anghel în calitate de administrator al SC Best Group Anghel PPW SRL, societate comercială ce se ocupă cu încheierea contractelor pentru energie electrică (ENEL) încheie un contract de prestări servicii cu SC Ralu Mod Construct Srl pentru construirea unei clădiri (conform proiectului ,P+1 destinația spații comerciale).

spot_img

Deși firma domnului Anghel Ion ( Best Group Anghel PPW ) încheie anul 2021 cu un profit de 409.658 lei,  conform declarațiilor făcute  către ANAF, acesta nu plătește facturile restante către constructorul care s-a ocupat de ridicarea clădirii.

După ce suma totală a facturilor a ajuns la peste 20.000 euro, constructorul decide să oprească lucrările până la achitarea facturilor.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Anghel Ion, beneficiarul proiectului,  contactează foștii muncitori ai firmei Ralu Mod Construct și face o înțelegere cu ei pentru terminarea lucrărilor și astfel finalizarea obiectivului.

Muncitorii acceptă să lucreze fără forme legale pentru SC BEST GROUP ANGHEL PPW iar numitul

Anghel Ion  și soția acestuia B. Cristina găsesc o serie de metode de eludare a legii. Astfel, cei doi iau decizia să plătească muncitorii prin diferite conturi, altele decât cele ale firmei, dar și din diferite  conturi bancare, cu sume ce se ridică la un cuantum de 50.000 – 60.000 de euro. Conturi bancare ce aparțin atât soților Anghel, cât și firmei Best Group Anghel PPW SRL.

Să fie oare vorba, în acest caz, de evaziune fiscală? De muncă plătită la negru? De fraudă? De sustragerea de la plata unor taxe substanțiale?

De reținut este faptul că același Anghel Ion mai are câteva dosare pe rolul instanțelor de judecată pentru fapte similare. Unul dintre dosarele în care apare numele domnului Anghel se află pe rolul judecatoriei Caransebeș.

Contactat telefonic de Reper24, administratorul societății Ralu Mod Construct Nelu Z. din Moldova Nouă, ne-a declarat:  „Nu comentez faptele și ingeniozitatea domnului Anghel, în schimb pot spune că trăiește într-o lume paralelă cu noi, din momentul în care și-a băgat nevasta în porcăriile astea. 

În cele din urmă, eu sper să ajungem la o înțelegere și să rămânem doar la stadiul declarațiilor“.

Așteptăm punctul de vedere al domnului Anghel Ion, cel care nu a putut fi contactat pentru o declarație în cazul construcției propria ridicate în orașul Moldova Nouă.

 

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Să fie oare vorba, în acest caz, de evaziune fiscală? De muncă plătită la negru? De fraudă? De sustragerea de la plata unor taxe substanțiale?”

    Nu știu cum /ce obiceiuri mai au alții, însă eu dau cu ”vax” (cremă) pe proprii bocanci fără serviciile unui lustragiu (abilitat) să plătească TVA (la cremă +) pe bocanci.
    O fi muncă la negru, fraudă sau evaziune fiscală?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei