18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Adriana Sărăor: „Voi continua să muncesc cu toată priceperea pentru binele comunității!”

Aflată la primul mandat ca primar, edilul comunei Fărliug, Adriana Elena Sărăor a reușit să bifeze multe obiective propuse și intenționează să abordeze noi proiecte de care să beneficieze comunitatea care a ales-o în fruntea administrației locale.

În afară de proiectele derulate prin fonduri de la Guvern, sau fonduri nerambursabile, de care am vorbit în materialele anterioare, primarul comunei are și proiecte realizate sau în curs de realizare, cu bani de la bugetul local.

Anul trecut primăria a alocat suma de 92.000 lei pentru finalizarea ilminatului public cu led în toate satele aparținătoare comunei Fârliug.

spot_img

Curtea Școlii Gimnaziale Fârliug a fost iluminată prin instalarea a 5 stâlpi și montarea a 12 lămpi cu led.

A fost suplimentat numărul punctelor de colectare selectivă a deșeurilor, prin achiziția a 10 seturi de containere (30 containere de 1100 l), tot cu bani din bugetul propriu.

Vom reface 2 drumuri de acces către cimitirele din satul Scăiuș, prin pietruire, din fonduri proprii și din fonduri alocate de guvern pentru calamitățile din această vară.

Reparăm platoul din curtea Școlii prin asfaltare și calea de acces spre acest platou, asigurând astfel un teren de fotbal și de joacă corespunzător, pentru copiii noștri”, a declarat primarul comunei Fărliug, Adriana Sărăor.

Prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, Finanțarea VII, Comuna Fârliug are în derulare un contract pentru înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a 850 de imobile, valoare contractului fiind de 124.950,00 lei.

Sprijinim, totodată, prin colaborare, proiecte cu efecte benefice pentru comunitate: Primăria comunei Fârliug are relații de colaborare cu Episcopia Caransebeșului, precum și cu Centrul de resuse și formare profesională PRO VOCAȚIE, în cadrul Proiectului finanțat prin POCU/726/6/12/13594/-”Sunt angajat devin calificat”, proiect prin care 30 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, angajați ai Primăriei Comunei Fârliug, vor beneficia de cursuri de calificare.

De asemenea, Primăria comunei Fârliug are relații de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, în cadrul proiectului „Abilități dobândite prin școală în Județul Caraș-Severin și Mehedinți”.

Beneficiari ai proiectului (grupul țintă) sunt persoanele cu vârsta între 18 și 65 ani, care nu și-au finalizat învățământul obligatoriu la timp și care, prin acest program, pot beneficia de o a 2-a șansă în finalizarea studiilor. Beneficiarii direcți ai proiectului, adică elevii cursanți vor primi stimulente în valoare de 1800 lei/an”, a mai declarat Adriana Elena Sărăor.

Vicepreședinte al Ligii Aleșilor Locali PNL din județ, dorește și pe mai departe să schimbe viața consătenilor săi prin implementarea de proiecte ce vor moderniza comuna și vor aduce prosperitate comunității.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei