fbpx
6.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Sucită e lumea asta; cine să o mai înțeleagă?

Parcă mai ieri eram ținuți cu forța în case, iar dacă aveai musai treabă în afara locuinței, aveai nevoie de bilet de voie de la angajator și obligatoriu masca pe figură. Mai țineți minte fazele de râsu-plânsu, când nenea milițianu trăgea de o tanti că au prins-o fără botniță pe față? Eiii… toate astea au trecut, iar acum s-a întors roata…

Viena a eliminat de la începutul acestei luni, obligativitatea de a purta mască în mijloacele de transport în comun, după ce restul Austriei a ridicat cerința similară cu câteva luni înainte. Acum, în timp ce cei care nu doresc să poarte mască pot călători din nou fără, în mijloacele de transport în comun din Viena, cei care doresc să poarte mască sunt pasibili de amenzi de până la 150 de euro, relatează ziarul austriac Kurier.

Altfel spus, nenea milițianul austric, cel care te pândea până mai ieri să nu cumva să urci în autobuz, să intri în piață sau să fi în alte locuri publice fără mască, acum are din nou „obiectul muncii“ și îi pândește pe cei… cu mască.

spot_img

Anterior, cei care beneficiau de o scutire medicală puteau ocoli obligativitatea măștii. Acum, datorită unei legi adoptate de Partidul Popular Austriac (ÖVP), conservator, și de aliații săi populiști din coaliția Partidului Libertății (FPÖ) în 2017, cei care doresc să poarte în continuare măști vor avea nevoie de o adeverință medicală. Legea, denumită AGesVG, a fost propusă inițial pentru a opri purtarea vălului islamic integral, cum ar fi niqab și burqa, dar ea cuprinde toate măștile care acoperă fața.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

 1. ”Legea, denumită AGesVG, a fost propusă inițial pentru a opri purtarea vălului islamic integral …”

  Și cum rămâne cu drepturile LGBT? Nici ”bărbații” nu mai pot purta burqa?

  • Bărbații trebuie să lingă în … ostentativ în public asta este NOUA ORDINE MONDIALA, NOUA NORMALITATE!!🤢🤢🤮🤮🤮🤧🤧

  • Noua prostie (ca ”ordine”) mondială se răspândește prin internet și pe site-uri xxx și este extrem de contagioasă (ca imitație).
   Saliva câinilor are ceva efect dezinfectant.
   Nu și la toxoplasma gondii.

 2. @Dan Agache: Ca jurnalist totusi sa spui „botniță”, este cel putin rusinos. „Botnita” aia o poarta cadrele medicale inclusiv acum si o poarta de mult.

  • @avlFCRB: Domnul Dan Agache are dreptate cu „botnița”, pentru că acele cadre medicale care o folosesc (o poartă) sunt plătite pentru asta, respectiv nu sunt silite sau amendate (rușinos). Respectiv nu sunt supuse la ”violență milițienească”.
   Valabil și pentru ”masca” de sudură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei