15.7 C
Reșița
duminică, 25 septembrie 22

„Suntem în cărți cu spitalul modular”, susține Dunca!

Președintele Romeo Dunca este pozitiv în privința realizării mediatizatului spital modular ce se dorește a fi ridicat la Reșița, chiar dacă în acest moment Consiliul Județean ar avea resurse financiare eligibile doar pentru construcția propriu-zisă, nu și pentru dotarea spitalului. Se așteaptă însă un răspuns de la București privind acceptarea la finanțare a acestui spital.

Cu spitalul modular suntem în cărți! Acum câteva săptămâni am trimis ultimele clarificări care ne-au fost cerute, în două rânduri. Din ceea ce s-a discutat telefonic, știm că stăm foarte bine, studiul de fezabilitate a fost făcut foarte bine, așteptăm vestea îmbucurătoare, după care ne apucăm de lucru.

Trebuie să găsim partea de cheltuieli neeligibile, pentru că aici după cum știți, 3 milioane de euro însemnând doar construcția cutiei, sunt eligibili, restul pentru dotarea spitalului nu sunt. Dar pentru un astfel de obiectiv nou, după norme, merită să căutăm soluții”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

spot_img

Intenția de a realiza un spital modular la Reșița a fost anunțată încă din luna noiembrie a anului trecut de președintele CJ, Romeo Dunca, în condițiile în care clădirea staționarului 3, destinată în prezent pacienților diagnosticați cu SARS-Cov-2, este una veche, datând din anul 1956.

În plină pandemie, Guvernul Orban a aprobat anul trecut construirea în regim de urgență a câtorva spitale modulare în țară.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei