fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

„Tabără pentru părinți”! Proiect ambițios inspirat din povestea TDIS Moniom!

Noapte bună, TDIS Moniom!”. Munți de emoții, șiroaie de lacrimi, nenumărate amintiri, îmbrățișări, atâtea trăiri în atâtea clipe…, ca mai apoi un ultim fluier de voluntar să anunțe că orice poveste are un sfârșit! Așa s-a încheiat magia din inima micuței comunități de lângă Reșița, pentru cei 50 de copii care au trăit și retrăit timp de 5 zile o altfel de tabără.

Au fost 5 zile pline, cinci zile în care fiecare suflet a înțeles că mai mulți, înseamnă mai mult, mai multă cunoaștere, mai multe emoții, mai multe amintiri, mai mulți pași către Dumnezeu!

53 de copii și 25 de voluntari, de prin colțurile județului, s-au reunit în satul de la marginea Reșiței pentru a materializa ce pentru mulți din cei care nu au simțit niciodată fiorul unei astfel de tabere ar putea fi regăsit doar în poveștile copilăriei. Și totuși, bucuria fără margini există, joaca împreună, fiorul competiției, descoperirea abilităților, tihna rugăciunii, îmbogățirea cunoștințelor, toate trăite în tabăra din marea inimă a satului Moniom!

spot_img

Tabăra a consolidat o comunitate, comunitatea Centrului de Tineret Moniom, dar a și îmbogățit-o cu familii noi”, este una din concluziile enunțate de cel care a dat viață și a susținut desfășurarea acestor tabere în mijlocul comunităților, părintele Mihai Ciucur.

Pentru că nu vrem să fie o experiență izolată tabăra aceasta, zilele acestea au generat amintiri frumoase, dar să nu rămână fără finalitate, tabăra va continua deoarece cu cea mai mare parte dintre copii ne vom revedea și la biserică, dar și la celelalte activități. Sperăm că din toamnă îi vom avea și la „Școala Sufletului”, pe care încercăm să o reorganizăm, sau să o regândim astfel încât să o putem readapta pe nevoile copiilor.  

Prezența și participarea părinților este cea mai importantă noutate a taberei. Părinții au înțeles că fără ei nu putem face decât lucruri punctuale, dar dacă ei se implică putem face mult mai mult, putem închega comunități în cadrul cărora copiii chiar să fie crescuți frumos.

Au fost câteva zeci de părinți la „Atelierul pentru părinți”, iar marele plus al taberei este consolidarea și creșterea comunității de părinți”, a declarat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul taberelor.

La Moniom s-a încheiat ieri cea de-a treia tabără din cele 16 ce se vor desfășura la nivelul județului în cadrul proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, inițiat de Episcopia Caransebeșului, însă neobositul preot din Moniom se gândește să mai inițieze un proiect.

Un proiect ambițios ar fi o tabără, sau măcar o minitabără de un weekend, pentru părinți. Este nevoie și de asta! Cred că acesta va fi următorul pas important în proiect!”, a dezvăluit părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului pentru Tineret al Episcopiei și coordonatorul TDIS la nivelul județului.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei