fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Târgul de toamnă de la Cornereva, un succes

Sfârșit de noiembrie; o zi răcoroasă de toamnă, cu cer acoperit și oameni zgribuliți, dar zâmbitori. Mirosuri îmbietoare, arome apetisante, standuri pline cu de toate. De la cas, brânză mai proaspătă ori mai matură, cascaval, „porcării“ afumate, răchie din Banatul de Munte, sucuri naturale. Toate la Cornereva, la o nouă ediție a Târgului de toamnă.

Manifestarea, organizată de Primăria Cornereva, Direcția Agricolă a județului Caraș-Severin, Direcția Sanitar Veterinară și Consiliul Județean, a reunit producători din zona Cornereva, dar și din alte locuri ale Banatului. De remarcat faptul că drumul județean a fost reabilitat în mare parte, iar accesul se face mult mai ușor, pe asfalt până la intrarea în comună.

„Vreau să mulțumesc celor ce au dorit să fie alături de noi, atât producători și sunt mulți în această zonă, cât și celor care au venit să vadă, să guste și mai ales să cumpere. Este o mână de ajutor pe care încercăm să o oferim producătorilor locali“, a precizat primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu.

spot_img

Concomitent cu acest Târg de toamnă a avut loc și Târgul de Turism, cu tema „Oferta agroturistică locală”. Proiectul este finanţat de UE, prin programul INTERREG IPA CBS România- Serbia și este implementat în cadrul programului operaţional „Atractivitate pentru turism sustenabil”. Proiectul durează din decembrie 2020 până în decembrie 2022. Bugetul total este de 528.952,20 de euro, din care IPA cofinanţează 85%.

„Târgul de Turism de o zi, cu scopul de a promova oferta agroturistică locală, şi conferinţa părţilor interesate de turismul regional, cu tema «Turism în aer liber şi ciclism», sunt o oportunitate pentru părţile interesate de turismul din Banat, de a descoperi noile trasee turistice ale «Coridorului Calea Verde a Banatului» şi de a contribui la un STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS – Turism în aer liber şi pentru sănătate, promovându-se mersul pe jos şi cu bicicleta, pentru toţi utilizatorii traseelor din Calea Verde a Banatului“, a mai precizat Nicolae Novacescu, primarul comunei Cornereva.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei