fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

Terminal nou la aeroportul din Timișoara! Vor fi investiți peste 83 de milioane de lei

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe a fost semnat săptămâna aceasta.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023”, precizează Sorin Grindeanu.

Contractul pentru construirea noului terminal de plecări curse externe a fost semnat în prezența ministrului Sorin Grindeanu, a directorul general al aeroportului, Daniel Oliver Stamatovici și a reprezentantului constructorului, SC Concelex SRL din București. Contractul are o valoare de 83,83 de milioane de lei (fără TVA).

Finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului.

 

Karina TINCUL

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei