fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Termoconstruct a transformat la Reșița o grădiniță ponosită într-o Dumbravă Minunată!

Grădinița reprezintă acel loc pe care îl păstrăm în amintire o viață întreagă, la zeci de ani distanță de acele momente pure ale copilăriei, atunci când viața nu presupunea efortul, încrâncenarea și sacrificiile pe care le resimțim astăzi, din postura de maturi.

Aceeași nostalgie am resimțit-o în numeroasele mele plimbări prin microraionul 2 al Reșiței, în care mi-am intersectat privirea cu grădinița copilăriei, și amintesc aici Dumbrava Minunată și oamenii ei frumoși. Astăzi, Dumbrava Minunată nu mai este grădinița copilăriei mele. Și nu fac această afirmație cu tristețe, ba dimpotrivă!

Această clădire se transformă zilnic, într-o dinamică greu de închipuit, grație unui proiect depus de Primăria Reșița pe fonduri europene, pe axa POR 2014 – 2020, o investiție în valoare de 5,5 milioane de lei (fără TVA), din care 1,3 milioane reprezintă contribuția bugetului local.

spot_img

O grădiniță care, în umila mea opinie, după ce am urmărit lucrările realizate de executantul proiectului, Termoconstruct, va deveni una din cele mai moderne instituții de învățământ preșcolar din județul Caraș-Severin!

Vorbesc de dotările ultramoderne de care vor beneficia toți cei care vor munci aici sau copilașii care vor fi prezenți la programul scurt sau lung în această unitate educativă din municipiu, cu lift pentru mâncare între mese, geamuri termopan noi, sisteme de încălzire și aer condiționat de ultimă generație, fațade noi, acoperiș nou, sălile de curs, holurile și toaletele noi, țevile de apă și căminele de canalizare înlocuite, uși ignifuge – rezistente la foc, sisteme de monitorizare video a tuturor corpurilor clădirii și multe alte lucruri pe care se poate că le-am ratat. În concordanță cu cele expuse până acum sunt și lucrările de calitate executate de Termoconstruct, care arată că își respectă cartea de vizită.

Termenul de recepție și predare a grădiniței de către constructorul Termoconstruct este 16 martie 2023, dar putem afirma, fără a greși, că deja unitatea de învățământ cunoscută sub numele Dumbrava Minunată s-a transformat în bine, atât din punct de vedere estetic, cât și al utilităților moderne de care dispune această grădiniță.

Nu pot decât să aștept momentul redeschiderii unității de învățământ preșcolar, pentru că știu că de-acum înainte, la Reșița, Dumbrava Minunată va fi una din cele mai curtate grădinițe.

Felicitări celor ce au făcut posibil acest lucru!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Dinamica este ,, greu de închipuit ” astfel doar în ,, Romanistan ” ; în Austria ( mai exact în zona periferică a capitalei Wiena ) au schimbat o conductă groasă situată sub stradă ( având diametrul de aprox. 400 mm , am văzut-o în trecere din autoturism ) , pe o lungime de aprox.30 ml. , în doar 3 – 4 zile ( ,, la gata ” , inclusiv compactat pământul / stratul de suport şi asfaltat , cu mențiunea că pe toată perioada de timp ,, s-a lucrat foarte curat „… ). Iar execuția lucrarii respective , a fost efectuată cu o echipă de maxim 4 persoane ( bineânțeles cu echipamentele / utilajele aferente din dotare ) !
    În ,, Romanistan ” , aceeaşi lucrare dura cel puțin 2 – 3 luni calendaristice ; timp în care , zona era plină de pământ / noroi şi alte obstacole , iar ,,în jurul gropii” puteai vedea în unele zile ,, sprijiniți în lopată ” cel puțin 7 – 9 ,, drojdieri ” ( dintre care 2 sau maxim 3 lucrau , ori mimau că lucrează ceva util , restul dând indicații ,, prin rotație „… ) , sau în alte zile ( ,, bune de lucru ” ) ar fi fost pustiu ,, pe şantier „…
    La grădinița (precum în multe alte asemenea locații) respectivă s-a lucrat pe ,, bani buni ” ( mulți ) , nicidecum pe degeaba sau pe bani puțini ( pe ,, ochi frumoşi ” ) ; prin urmare…sau în concluzie , nu a (au) făcut firma (firmele) proiectantă/ executantă (e) nici un favor Reşiței , ci din contră , aceştia trebuie să mulțumească beneficiarilor , respectiv celor care i-au plătit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei