Una din societățile de bricolaj și construcții, recunoscută la nivelul Banatului este cu certitudine Termoconstruct, companie care a crescut an de an și a reinvestit capital în dezvoltarea gamei variate de produse și în profesionalizarea capitalului uman.
I-am întâlnit pe reprezentanții la vârf ai companiei Termoconstruct la Gărâna, alături de unul dintre cei mai implicați ambasadori ai proiectului, Principele Nicolae I al României, la manifestarea prilejuită de inaugurarea traseului de drumeție Via Transilvanica, compania oferindu-și serviciile pentru întreaga organizare de șantier pe care au presupus-o lucrările de pe întinsul traseu din Banatul de Munte.
Despre implicarea Termoconstruct în proiectul Via Transilvanica, directorul tehnic al companiei, Cosmin Văduva, a declarat pentru Reper24: „Ținând cont că noi ne desfășurăm activitatea aici în zonă, orice inițiativă benefică la nivelul județului care poate conduce la creșterea economică și socială a zonei ne încântă și pe noi foarte mult. Ne bucurăm de oportunitatea de a putea participa și noi cu partea materială a proiectului. Totodată, nu putem fi altfel decât mândri pentru că ne numărăm printre cei care reprezentăm echipa Via Transilvanica în Caraș-Severin.“
Împreună cu managerul Termoconstruct, Samuel Barbu, mai mulți colegi și-au propus să pornească, într-un viitor nu foarte îndepărtat, pe drumul încărcat de simboluri și emoție pur românească, cel care, odată realizat, „va trece și peste noi“, după cum suna chiar în peisajul pitoresc de la Trei Ape metafora rostită de actorul Marcel Iureș, oferind dimensiunea de timp a secolelor ce vor urma după cei care azi au pus piatra de temelie a acestui drum.
„Atunci când am fost invitați să fim parte din ceea ce va însemna Via Transilvanica în județul nostru, întreaga echipă Termoconstruct am spus la unison și răspicat că vrem să ne implicăm. Pot să vă spun că am susținut traseul și suntem acum cel mai mare sponsor Via Transilvanica din județ“, a declarat managerul Termoconstruct, Samuel Barbu. Un lucru care merită apreciat.
Aflat în discuție cu board-ul de conducere Termoconstruct, Excelența Sa principele Nicolae, unul din românii de talie regală care au dat amploare proiectului Via Transilvanica a ținut să mulțumească companiei reșițene pentru implicare și să transmită câteva considerente:
„Ca să faci cu adevărat ceva, ai nevoie de sprijin din partea comunității, al oamenilor în proporție de 99%. Via Transilvanica a strâns oameni în jurul ei și am demonstrat că suntem o familie, chiar dacă până astăzi, aici la Gărâna, nu i-am cunoscut pe cei de la Termoconstruct, dar știu că au pus un umăr strașnic la dezvoltarea acestui traseu. Cu Alin și Tiberiu Ușeriu îmi propun să fac acest traseu care leagă simboluri istorice din Bucovina, Transilvania și Banat. Să nu uităm că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea bunicului meu, Regele Mihai I al României, un om și un personaj al Monarhiei Române care a schimbat destinul Europei, nu doar al acestei țări“, a explicat pentru Reper 24, Principele Nicolae I al României, prezent la Gărâna la finele săptămânii trecute.
Sergiu TABAN