Rând pe rând, proiectele depuse de primăria Oravița pentru reabilitarea energetică a blocurilor din Zona Gării sunt acceptate la finanțare. Pe lângă celelalte aprobate deja, primarul Dumitru Ursu a semnat astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alte 11 proiecte.
„Cu cele semnate acum, avem deja cuprinse la finanțare aproximativ 80 de blocuri de locuințe din această zonă a orașului. Avem convingerea că și celelalte vor fi aprobate, astfel încât toate clădirile rezidențiale multifamiliale din Zona Gării să fie într-un final reabilitate energetic“ a declarat pentru Reper24 primarul orașului din Valea Carașului Dumitru Ursu.
„Știu că toate primăriile s-au zbătut să obțină finanțări pentru comunitățile lor, dar sunt convins că în cazul nostru experiența acumulată în timp este cea care și-a spus cuvântul și cu credință în Dumnezeu am reușit. Și spun asta pentru că tot ce am depus a primit undă verde din partea diferitelor instituții, astfel încât vom avea realizată această reabilitare energetică într-o zonă cu multe probleme cauzate de lipsa unui sistem centralizat de încălzire și a unei rețele de alimentare cu gaz metan. Dar cu bunăvoința Lui Dumnezeu le vom realiza pe toate. Mă rog mereu la Mânăstirea Călugara și rugile mele pentru binele orăvițenilor prind viață“ a mai adăugat primarul Dumitru Ursu.
Suma pentru care s-a semnat astăzi contractul este de aproape 80 de milioane de RON, mai exact 16 milioane 175 de euro și va permite reabilitarea energetică a unui număr de peste 30 de blocuri din Zona Gării, precum și reabilitarea moderată a mai multor clădiri publice din orașul Oravița.
Urmează etapele pentru proiectare și scoaterea la licitație a lucrărilor. „Sperăm să nu existe contenstații la licitații, iar lucrările să înceapă cât mai repede, în folosul orăvițenilor“ a mai precizat pruimarul Dumitru Ursu.
În cadrul comitetului director al Asociației Orașelor din România, ministrul Dezvoltării, lucrărilor Publice și Administrației Cseke Attila a prezentat topul orașelor cu cereri aprobate în funcție de valoarea cea mai mare pentru componentele C5 și C 10 din PNRR. În acest top, pe primul loc pe țară este orașul Oravița cu peste 53 de milioane de euro.
Dan AGACHE
16 milioane de euro pentru polistiren si un strat de glet.
Iar își trag alții partea de pe acolo … inclusiv primarul.
E bine totuși că e credincioș și se roagă pentru cetățenii orașului („rugile mele pentru binele orăvițenilor prind viață”), chiar dacă în anul 2023 nu au alimentare cu gaz.
P.S. Iar ați scris articol pe fugă ?
contenstații – ?
pruimarul – ?
lucrărilor Publice și Administrației Cseke Attila – virgulă, apoziție etc.