Transportul public din Reșița a intrat de astăzi într-o nouă etapă, odată cu punerea sau, mai bine zis, repunerea în circulație a tramvaielor. Și ca la orice început, există o serie de nelămuriri legate de orar, de achiziția biletelor, de traseele pe care vor circula autobuzele.
„Dorim să avem un transport în comun cât mai ecologic, curat și eficient. Tramvaiele vor circula pe axa principală de la Kaufland până în Piața Republicii din Muncitoresc, iar restul traficului va fi asigurat de autobuze. Toate graficele sunt afișate pe site-ul TUR.
Timpul principal de rulare al tramvaielor este de 30 de minute, cu o frecvență de așteptare de 8 minute. Bineînțeles, de sărbători până pe data de 8 ianuarie vom circula pe un grafic mai redus, cu un timp de așteptare de undeva la 15 minute între tramvaie, cu o corelare pentru Revelion, când densitatea va fi mai mare, în funcție de cerere”, a explicat Laurențiu Stanciu, managerul Transport Urban Reșița.
Click aici pentru grafice https://www.turesita.ro/ciclograma/
De unde se pot achiziționa bilete?
În ceea ce privește biletele, acestea vor fi în continuare disponibile și în format fizic, având o valabilitate de 45 de minute, a precizat Laurențiu Stanciu. Cu alte cuvinte, o persoană care dorește să ajungă, de exemplu, din Moroasa în Muncitoresc, folosește un singur bilet pentru călătoria cu autobuzul până în zona centrală și mai departe cu tramvaiul până în Muncitoresc.
Biletele și abonamentele pentru transportul public se pot achiziționa cu din mai multe locații și prin diverse metode:
Punctele fizice de vânzare:
- Casieria TUR (în spate la Dacus)
- Taxe și Impozite Govândari
- Taxe și Impozite Centru
Alte opțiuni de achiziție:
- Din punctele partenere de vânzare;
- Chioșcurile de ziare;
- Prin SMS;
- În autobuz, la validatoarele speciale;
- Prin aplicația mobilă 24pay.
Carduri de transport pentru elevii din Reșița!
Toți elevii din Reșița beneficiază de carduri de transport gratuite pentru un număr nelimitat de călătorii pentru autobuzele și tramvaiele din oraș. De reținut: cardul trebuie validat la fiecare urcare, indiferent de durata sau distanța călătoriei.
Noi tarife pentru transportul în comun din Reșița!
Consilierii locali reșițeni au aprobat ieri ajustarea tarifelor pentru transportul public din Reșița. Începând cu data de 1 ianuarie, costul unui bilet va fi de 3 lei, iar cel al unui abonament de o lună va fi de 100 de lei.
„Prețul la transportul public va crește puțin, adică de la 2,5 lei la 3 lei costul unui bilet. Dacă facem un calcul, o persoană care vine la lucru 20 de zile pe lună și dacă ar cumpăra bilet dus-întors ar ajunge să plătească 120 de lei pe lună, iar costul unui abonament este de doar 100 de lei și în plus beneficiază și de curse nelimitate, adică poate să circule de câte ori dorește, pe orice linie”, a precizat viceprimarul Daniel Călin.
De asemenea, costul unui abonament pe o zi va fi de 9 lei, un abonament pe cinci zile lucrătoare va putea fi achiziționat cu 30 de lei, iar cel pe 7 zile calendaristice va costa 35 de lei.
Karina TINCUL
A crescut prețul biletului de transport??????Oare pensionarii cât vor plăti pentru o călătorie cu faimosul tramvai?.. Ca în acest articol se face mențiunea că doar elevii pot merge gratuit.
dar pensionarii au regim special? singurii care ar trebui sa aibe gratuitate pe transportul in comun ar trebui sa fie cei cu certificat de handicap in afara de elevi bineinteles. nu credeti ca ar fi timpul sa se termine cu cersitul ?
Banatanu nu ți-e rușine să vi cu astfel de gândire de humanoid spălat pe creier? Pensionarii au muncit o viață întreagă și au suportat veniri și plecări din primăria aia, a tot felul de scursuri și caractere infecte care au făcut pe banii lor tot felul de experimente și s-au îmbogățit din șpăgi . Transportul gratuit pentru pensionari ar fi o forma de minim respect pentru aceasta categorie socială care și așa a fost prea mult umilită și batjocorită. Pers cu handicap, elevii și studenții , plus pensionarii – aceștia ar trebui să aibă gratuitate pentru transportul in comun. Mi-e greață sa văd că asociezi cu cerșetoria un drept care ar trebui sa li se acorde măcar în semn de respect. Să-ți fie rușine! Prin lumea civilizată se vorbește despre transport gratuit pentru toată lumea și tu vi cu asemenea remarci grețoase, care numai demnitate de bănățean nu dovedesc. Rușine!
banatanul are perfecta dreptate !!!
Vad ca pensionarii stiu sa se planga de cei cu pensii „speciale” dar cand vine vorba de ei, vad ca se cred mai „speciali” ca ceilalti cetateni.
”De reținut: cardul trebuie validat la fiecare urcare, indiferent de durata sau distanța călătoriei.!”
–
Ca și alegerile prezidențiale! (CCR)
După orice validare este anulat (cardul), indiferent de durata sau distanța călătoriei.
Urmeză o nouă validarea, etc. 🙂
validare* (= invalidare)
Mai polizați linia de tramvai la suduri, că se aude fiecare trecere, aproape ca înainte cu tramvaiul vechi. Este o adevărată plăcere să locuiești pe bulevard
Toată execuția acestui proiect este făcută după motto-ul : prea bun, prea ca la țară. Ce să-i faci dacă ne-a trebuit bișnițar la primărie…. Un intelectual ar fi fost prea sofisticat pentru această comună (primitivă).
De ce să aibă pensionarii gratuitate la transport în comun, au o pensie binemeritată, la majoritatea au mai mari ca salariile, mai puțin și ies și eu la pensie,și nu îmi trebuie gratuitate ,unde dracu ai tu de umblat,aviz bănățeanul tâmpit, pardon,adevarat
Gratuit este doar cașcavalul din cursa de șoareci!
Pentru fiecare gratuitate se dau bani din taxele și impozitele resitenilor. Ne poate spune cineva cât este prețul real al unui bilet, fără subvenții!?
Si cel care nu are nici un venit ????? Bă (ca să mă exprim pe limba ta) , cei de etnie rromă nu au lege de nici o culoare și sunt lăsați în pace pe oriunde merg că de nu, vă dau in cap. Le dați social, hrană etc….Iar pe cetățeanul care muncește de-i sar capacele și care nu stă la cerșit pe stradă ca ei , smulgi și pielea de pe ei !!???!! Noi te-am pus pe „tron” nu ca să fim luați în bătaie de joc !!!!!!!!! Ție ți-a trebuit tramvai, NU nouă care abia supraviețuim de azi pe mâine !!!
Minciuni 8 sau 15 minute, eu am stat în stația de la Victoria pe data de 25 decembrie 35 minute după tramvaiul pentru muncitoresc și nimic. Toți transportatorii au mărit sau măresc prețurile cu 50 de bani ssu 1 leu, nimic nou, doar coborârea și urcarea pe partea stânga. Autobuzele circulă și mai prost.