19.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Traficul de călători, afectat la vama Naidăș! Cu ce probleme se confruntă polițiștii de frontieră?

Biroul vamal Naidăş îşi desfăşoară activitatea la frontiera cu Republica Serbia, având un program de lucru permanent, prin 3 (trei) puncte vamale şi anume: Naidăş – rutier – situat pe DN 57, între localităţile Oraviţa şi Moldova Veche, în dreptul localităţii Naidăş; Moldova Veche – fluvial – situat în incinta portului fluvial Moldova Veche și Moldova Nouă – fluvial – situat în incinta portului fluvial Moldova Nouă (bac – legătură cu orașul Golubac din Serbia).

Cea mai mare problemă cu care se confruntă la această dată Biroul vamal Naidăș  este scăderea activității în biroul vamal Naidăș și în portul BAC – Moldova Veche, ca urmare a pandemiei cu COVID-19, activitate scăzută față de anii precedenți ca urmare a faptului că persoanele care nu au un test PCR sau adeverință de vaccinare intră în carantină la intrarea în țară și din acest motiv traficul de călători este afectat.

Activitatea biroului vamal Naidăș este acoperită de către 15 lucrători vamali care asigură atât activitatea din biroul vamal Naidăș, cât și asigurarea controlului vamal în cele două porturi din Moldova Veche, unde a crescut activitatea ca urmare a redeschiderii activității portului BAC Moldova Veche, care o perioadă de 8 luni de zile a avut activitatea suspendată.

spot_img

O altă problemă este lipsa spaţiului de depozitare a autoturismelor reţinute până la plata amenzii. La această dată acestea sunt depozitate, impropriu, în parcarea Punctului de Trecere a Frontierei Naidăş. În această parcare se află un număr de 28 autoturisme, în scădere de la 65, câte erau la începutul anului 2020, aceste autoturisme aflate în diverse stadii de uzură, afectează imaginea estetică a acestui punct.

Am demarat acțiuni de informare cu toate primăriile care au contravenienți ale căror autoturisme sunt reținute de noi, pentru găsirea unei soluții legale de eliberare a spațiului ocupat de acestea, suntem în continuare preocupați de această problemă.

Având în vedere faptul că în anul 2021, din cauza pandemiei cu COVID-19, biroul  vamal Naidăș și punctele vamale port Moldova Nouă și port bac Moldova Veche – Golubac (Serbia) au afectată activitatea ca urmare a faptului că persoanele care nu au un test RT-PCR sau adeverință de vaccinare intră în carantină la intrarea în țară și din acest motiv traficul de călători este afectat, numărul de turiști care tranzitează biroul nostru vamal este unul destul de mic, față de perioada de dinaintea pandemiei. rare a spațiului ocupat de acestea, suntem în continuare preocupați de această problemă..

Personalul Biroului Vamal Naidăş, chiar în condiţiile de  număr redus de personal, a depus toate eforturile pentru a rezolva toate sarcinile ce le-a avut de îndeplinit în prima parte a acestui an şi sperăm acelaşi lucru şi în viitor”, a precizat șeful biroului vamal, Cătălin Zărnescu.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei