fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Traseul către Piatra Rolului a fost marcat cu brio!

Misiunea din Munții Aninei a fost îndeplinită cu succes! Zeci de voluntari, mici și mari, au pornit la sfârșitul săptămânii trecute să curețe traseul către Piatra Rolului, primul traseu omologat din zona Oraviței.

Voluntarii și-au început acțiunea organizați în două echipe. Primul grup a fost format din elevi, părinți și profesori de la Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, reprezentanți Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și angajați de la ZF Group a pornit din Ciclova Montană.

A doua echipă a fost formată din voluntarii de la Asociația Acasă în Banat, din angajații ZF Group, îndrumați de pădurari.

Chiar dacă nu a fost o misiune deloc ușoară, după cum au susținut participanții, natura i-a susținut moral pe tot parcursul, surprinzându-i cu toată frumusețea și unicitatea ei.

A fost o adevărată bucurie să ne plimbăm prin mijlocul pădurii pline de leurdă, și cu un miros pătrunzător. Am curățat și am eliberat traseul, cu mare grijă, sub îndrumarea pădurarilor și am făcut primele marcaje – fondul alb, pentru traseul turistic. Am admirat cu toții plantele și insectele uimitoare care se regăsesc în Parcul Național, cum ar fi arborele de tisă sau orhideele sălbatice. Au fost porțiuni mai dificile, cu grohotiș, unele zone în care am mers cu mare atenție, dar peisajul a meritat pe deplin! Natura ne-a oferit o zi senină, așadar sus în vârf, pe Piatra Rolului, am avut parte de o priveliște ce a cuprins toată Valea Carașului, până departe, la Dunăre, în Serbia”, au susținut reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Cele două echipe au parcurs traseul cu emoții, dar cu mare grijă și fără incidente. Chiar și cei mai mici voluntari – de numai 7 ani, au făcut față cu brio distanței.

În următoarea etapă vor fi puse marcajele finale (punctul albastru) și panourile indicatoare.

Traseul are 14,5 km și este în circuit. El pornește din Ciclova Montană (Canton Moara Ekl), urmează cursul Văii Ciclova pe drumul spre Mănăstirea Călugăra. Drumul duce până la Cascada de la Piatra Moale, trece pe la cantonul silvic Poiana Iulii, apoi ajunge la Piatra Rolului unde se poate admira toată Valea Carașului.

Citește si:  Un traseu din Munții Aninei, primul traseu omologat din zona Oravița!

foto: Acasă în Banat

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei