fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Un traseu din Munții Aninei, primul traseu omologat din zona Oravița!

Voluntarii Acasă în Banat au așteptat cu nerăbdare să ia la pas Munții Aninei pentru a pregăti primul traseu omologat din zona Oravița.

Pentru curățarea traseului de la Piatra Rolului, din Munții Aninei, și-au unit astăzi forțele voluntarii asociației și Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, Romsilva -Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, Primăria Oravița, precum și ZF Group.

Ne-am propus să facem o echipă mare ca să curățăm traseul, să începem să facem primele marcaje, urmând ca în a doua etapă să venim cu marcajele finale și cu panourile indicatoare”, susțin reprezentanții Acasă în Banat.

Traseul are 14,5 km și este în circuit. El pornește din Ciclova Montană (Canton Moara Ekl), urmează cursul Văii Ciclova pe drumul spre Mănăstirea Călugăra. Drumul duce până la Cascada de la Piatra Moale, trece pe la cantonul silvic Poiana Iulii, apoi ajunge la Piatra Rolului unde se poate admira toată Valea Carașului.

În zilele senine, de pe Piatra Rolului se poate vedea și Dunărea! La coborâre se trece pe sub Cleanțurile Rolului și se urmează o potecă ce revine în Oravița Montană.

Zona este plină de povești și legende, de locuri sacre și de frumuseți naturale, cu peisaje uimitoare. La peștera Rolului se întâlneau în secret partizanii din rezistența anti-comunistă din Banat, dar traseul mai trece și pe lângă Peșterea Elena și Peștera Lenuța. Pe traseu mai pot fi văzute Cascada Piatra Moale și Gorunul cu icoană”, au mai adăugat cei de la Asociația „Acasă în Banat”.

Traseul, de dificultate medie, va avea marcajul cerc albastru și va putea fi parcurs în întregime în aproximativ 8 ore. Altitudinea de start a traseului este de 251 m, iar cel mai înalt punct de pe traseu este la 981 m.

foto: Acasă în Banat

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

  1. Foarte buna treaba! Astfel de proiecte sunt foarte bine venite si apreciate de public, care se bucura sa vada oameni muncind impreuna pentru o cauza buna.

    Oamenii au nevoie de astfel de trasee omologate pentru a se bucura de natura, in deosebi incepatorii. Stilul acesta de viata nesatos de la oras si-a pus amprenta pe multi dintre noi. Drumetiile reprezinta o metoda foarte buna de antrenament.

    De retinut insa ca nu trebuie sa ne aventuram pe trasee neadecvate conditiei noastre fizice. Prima drumetie pentru un incepator este de preferat sa se intinda pe o durata de 4-6 ore, pe un traseu simplu. Dupa aceea drumetul poate trage o concluzie daca poate mai mult de atat.

    De asemenea echipamentele, in deosebi imbracamintea, este foarte importanta. Drumetia nu este o simpla plimbare pe promenada. Necesita o incaltaminte adecvata care sa ne ofere aderenta cu solul, in timp ce hainele trebuie alese din materiale care se pot usca rapid stand pe noi. Putem afla mai multe despre echipamentele necesare pentru drumetie precum si sfaturi pentru incepatori la: Link-urile nu sunt permise

    Nu trebuie niciodata sa ne aventuram pe trasee nemarcate ca si incepatori. Totodata este recomandat sa avem un ghid care sa inteleaga nevoile fiecarui membru al grupului astfel incat sa nu ramana niciodata oameni lasati in urma pe traseu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei