fbpx
-1.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Traseul „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)”, recunoscut drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național

Primăria Băile Herculane a fost informată că, în urma analizării documentației depuse printr-o adresă emisă de Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.), se recunoaște traseul „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)”, drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național.

Programul european privind rutele culturale, creat în anul 1987, are ca scop evidențierea existenței unui patrimoniu comun, M.A.T. fiind membru al Acordului Parțial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei, susțin reprezentanții administrației locale din Valea Cernei.

Dezvoltarea rutelor culturale reprezintă un concept complex ce îmbină punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu, culturale, de artă, a moștenirii istorice, cu dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale.

spot_img

Potrivit administrației locale din Băile Herculane, Ruta cultural turistică „Pe urmele împărătesei Elisabeta”, concepută ca instrument de promovare și dezvoltare a unui nou produs turistic, unește destinații turistice din trei județe: Caraș – Severin, Timiș și Prahova, promovând trei stațiuni de top din turismul românesc: Băile Herculane, Buziaș și Sinaia, precum și alte două zone cu potențial turistic emergent din Banatul Montan, Oravița și Caransebeș.

Pornind de la puternica personalitate a împărătesei Elisabeta sau Sisi cum mai este cunoscută, o femeie încântătoare, intrată în legendă care fascinează și în zilele noastre, autorul, ing. Dorin Bălteanu a conceput acest proiect ca o punte de legătură între zone turistice cu tradiție, dar și altele cu mare potențial de dezvoltare, în vederea punerii în valoare a unui patrimoniu natural, cultural, istoric de excepție.

Primăria Băile Herculane se numără printre primele instituții din țară care au răspuns inițiativei ministerului de dezvoltare a produselor turistice cu componentă culturală, obținând recunoaștere de către minister prin adresa cu nr. 33299/28.08.2020 a primei Rute Cultural Turistice dezvoltate pe plan national, „Pe urmele lui Hercules„”, a declarat primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău.

Videoclipul de prezentare realizat de specialiștii ministerului a fost lansat oficial în iunie 2021 cu ocazia Simpozionului Național „Herculane – arcade în timp”, fiind promovat pe platformele digitale ale ministerului, ale Primăriei Băile Herculane, Consiliului județean Caraș – Severin, ale altor instituții, asociații, operatori turistici, persoane particulare din țară precum și pe cele ale Consiliului Europei.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei