fbpx
6.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Uite bugetul, nu e bugetul! „Parcă suntem la alba-neagra” în Consiliul Județean Caraș-Severin!

Județul Caraș-Severin rămâne pe mai departe fără buget, după ce consilierii PSD, PRO România și PMP au ales ieri să nu participe la vot, părăsind ședința atunci când a venit rândul votării proiectelor de hotărâre ce vizau bugetul județului și cel al instituțiilor subordonate. Ca de obicei, social-democratul Ioan Crina spune că totul se întâmplă din cauza incompetenței președintelui Romeo Dunca, în timp ce Dunca arată cu degetul spre pesediști, pe care îi acuză de „circ”.

Dacă liberalii și social-democrații au căzut de acord cu privire la licența pentru administrarea apelor termale din stațiunea Băile Herculane, nu același lucru s-a întâmplat atunci când a fost vorba de votarea bugetului și de alocarea unor bani din excedentul bugetar al anului 2023. Grupul PSD-PMP-PRO România (plus liberalii din dotare) au acuzat, prin vocea lui Ioan Crina, că Romeo Dunca ar încerca să ascundă ceva nereguli, susținând că nu pot vota bugetul pe baza unei execuții bugetare din luna noiembrie a anului trecut. Angajatele de la Direcția Economică a CJ au încercat să îl convingă că s-a respectat întru totul legea la întocmirea proiectelor, fără succes însă. Mai mult chiar, social-democratul și-a ieșit puțin din pepeni atunci când a fost contrazis și a ridicat tonul la cele două angajate care avut îndrăzneala să intervină în discuție. De menționat că la ședința trecută, consilierii au ales să participe la discuții și la vot, proiectul privind excedentul bugetar (și în consecință toate proiectele privind bugetul) nefiind adoptat atunci din simplul motiv că președintele Dunca, după votarea amendamentelor, a uitat să supună votului proiectul în ansamblul lui. Ceea ce l-a determinat pe Romeo Dunca să afirme că de fapt decizia de ieri a opoziției se datorează, pur și simplu, faptului că aceștia nu au avut cvorum și drept urmare nu ar fi putut aloca banii așa cum ar fi dorit.

„Circ, șmecherie, parcă suntem la alba-neagra! Au lipsit de patru consilieri de la ei, dacă votam bugetul n-ar fi putut să scoată din nou cei 2,5 milioane lei pe care i-am alocat pentru achiziția de utilaje pentru deszăpezire și pentru toaletarea drumurilor. N-ar fi putut să le scoată și atunci au venit cu invenția asta. Pentru că dacă am achiziționa utilajele se va constata că, de fapt, nu era atât de scumpă prestarea aceasta de servicii din care ani de zile s-au înfruptat firmele lor.

Dacă data trecută, cu exact aceleași documente aproape toate punctele respinse ca bune de a fi supuse la vot, au fost efectiv votate lipsind doar unul omis, iată că acum nu au mai fost bune pentru a fi discutate în ședință.

Cele două doamne jignite în timpul ședinței de către domnul consilier Crina, care stau ore întregi după program pentru a tot reface puncte pe ordinele de zi ale ședințelor care conțin aceleași proiecte ce sunt respinse de 2-3 ori până reușesc să treacă, și-au înaintat demisiile de pe funcțiile care le dețin. Certate cu obrăznicie doar pentru a se găsi un alt motiv de a nu vota bugetul deoarece nu putea trece cum dorea dl Crina în lipsa atâtor consilieri PSD. Iar dacă trecea la vot în forma depusă de mine, aveam bani necesari achiziționării de utilaje pentru întreținerea de drumuri sau de toaletare a marginilor acestora.

În zilele care urmează voi contrazice argumentele dlui consilier PSD chiar și prin simplul fapt că vom depune la ședința viitoare exact aceleași propuneri bazate pe exact aceleași sume. Iar dacă vor fi prezenți toți cei din PSD astfel încât banii de la achiziția de utilaje să poată fi refuzați, atunci bugetul va fi votat”, a afirmat Romeo Dunca.

Citește si:  Dunca și Crina s-au pus de acord! CJ vrea licența pentru apa termală de la Herculane!

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. „Circ, șmecherie, parcă suntem la alba-neagra! …”, a afirmat Romeo Dunca.

    Alba-neagra cu derută!
    Alba e până la 30 Noiembrie, neagra e restul (de tăiței până la 30 Dec.), adică execuția bugetară completă.
    Deruta este la utilaje (scopulacțiunii) 🙂
    În traducere: uneltire pentru unelte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei