15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Un câine a mușcat un om….

La începutul activității de jurnalist am fost învățat că nu reprezintă o știre, informația conform căreia un om este mușcat de un câine. „Știrea e atunci când un câine este mușcat de om“, mi se spunea în urmă cu foarte mulți ani.

Da, dar atunci când un om, un bătrân de aproape 90 de ani este mușcat de o haită întreagă, știrea devine tragedie. S-a întâmplat ieri, iar comunicatul Poliției suna cam așa: „În jurul orei 13:00, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe strada Câlnicelului din Reșița un bărbat a fost mușcat de câini maidanezi. Bărbatul în vârstă de 88 de ani a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la spital, cu răni grave“.

Presa a preluat informația, a făcut o știre și…gata. Nu stă lumea într-o mușcătură de câine. Sunt mii de oameni în întreaga lume mușcați de câini. De ce ar fi acest caz altfel? În primul rând pentru că bătrânul este în stare foarte gravă. Confirmă și dr. Cosmin Librimir – directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița:

„E un caz foarte grav. A fost mușcat de mai multe ori de 6 – 7 câini din câte am înțeles, pentru că nu m-am ocupat eu de caz. Era mușcat până la tendoane, sfârtecat de-a dreptul. Prezenta leziuni la mâini, la picioare, la cap…era praf. Din fericire pentru el l-au acceptat cei de la Chirurgie Plastică și Reparatorie din Timișoara și a fost transferat la ei“, a precizat directorul medical Cosmin Librimir.

Am solicitat un punct de vedere și directorului Serviciului de Administrare a Domeniului Public Reșița, Daniel Călin:

E vorba de o femeie care avea la un sălaș în pădure vreo 20 de câini, nesupravegheați, neînregistrați, nesterilizați, nevaccinați. Aceștia ieșeau pur și simplu prin gard și coborau în acea parte a orașului, undeva mai sus de Ocico. Ieri după-masă am prins vreo 6, dar restul au fugit în pădure.

Cei de la Poliția Animalelor nu au avut niciun fel de informație că acolo ar fi câini agresivi, nu a fost nicio reclamație. Noi am mai capturat câini în acea zonă, dar femeia respectivă are sălașul sus, în pădure. Vom fi și astăzi în zonă cu Poliția Locală, cu echipajele de captură, în încercarea de a mai prinde din ei“, a mai afirmat Daniel Călin.

Și primarul Ioan Popa se arată revoltat de acest caz și a promis că va face toate demersurile pentru ca cei care stau abuziv în acea zonă, care au sălașuri neînregistrate să fie evacuați.

Cred că această știre, în care un om este mușcat de un câine, să reprezinte un semnal de alarmă pentru cei care hrănesc animalele ocazional, care nu se angajează să crească un câine cu tot ceea ce reprezinta asta (vaccinare, sterilizare, îngrijire, răspundere materială și penală).

În prezent, Poliția Caraș-Severin a deschis un dosar penal, iar proprietara este pasibilă de ani grei de pușcărie în cazul în care bătrânul nu va supraviețui acestei triste experiențe. De fiecare dată când auziți că un om a fost mușcat de un câine, încercați să vă gândiți la ce s-ar fi putut întâmpla dacă acei „nevinovați căței“ ar fi fost mai mulți, mai mari și mult mai răi.

Dan AGACHE

9 COMENTARII

 1. Politia Română va aresta câinii infractori care au pricinuit grave afecțiuni bătrânului!Pe viață 😅😅😅😅Ne lăsați?Nu o credem, e moartă în fașă deja. Politia Română protejează infractorii, nu îi bagă după gratii. Vai mama ei de țară!

  • Doamna draga ce putea sa le facă, aveți gradina prin zona de aia le luați apărarea??

  • Probabil le-a aratat cuponul de pensie, cainii s-au enervat si de aici incurcatura.
   Dupa ce am vazut intrebarea dvs. am realizat ca semanati perfect cu o floare de la mine din sufragerie. si din pacate nu ma refer la frumusete…

  • Daca era cineva din familia ta in aceasta situatie (SA FIE MUSCATA DE CAINI) nu mai puneai aceasta intrebare… am patit-o si eu odata, acum 10 ani.Mergeam frumos pe strada in zona unde se afla Termoconstruct si 5 caini au coborat din padure si m-au inconjurat..m-am suit pe gardul de la Resita Reductoare Renk (RRR) si am stat vreo 10 minute pana cand au plecat cainii. Nu le-am facut nimic, imi vedeam de treaba mea. Nu este normal ca viata unor oameni sa fie pusa in pericol de niste caini maidanezi. Si mie imi plac cainii dar nu e normal sa le luam apararea, de parca doar noi oamenii suntem de vina.

 2. Știrea e cam așa,despre oameni care uită din ce regn fac parte.Trebuie sa fii de o patologie gravă sa vrei sa aperi câinii aceia.Sa găsești motive omului,sa cunoști instinctul de turmă și de prădători ai câinilor și totuși…vieții câini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei