10.7 C
Reșița
luni, 14 octombrie 24

Un gest deosebit, rar întâlnit, al cadrelor didactice de la o școală din Reșița!

Un gest deosebit, rar întâlnit, din partea cadrelor didactice de la o școală din Reșița!

Dascălii de la Școala Gimnazială nr. 7 din Reșița au cerut părinților tuturor copiilor ca în deschiderea acestui an școlar 2024 – 2025 să renunțe la achiziționarea celebrelor buchete de flori. În locul acestora, să folosească sumele pe care le-ar fi investit în acest scop pentru a cumpăra, într-un viitor deloc îndepărtat, fructe și legume pentru elevii care se confruntă cu probleme sociale.

Redăm în integralitate mesajul care a fost primit de fiecare părinte de elev de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița în preziua manifestării prilejuite de începerea noului an școlar:

Dragi părinți,

Începe un nou an școlar, plin de provocări. Așadar, vă propunem ca acest început să fie diferit și să transformăm clasicele buchete de flori în fructe și legume pentru copiii mai puțin norocoși. Acest lucru îl putem realiza în Săptămâna Alimentației (14-18 octombrie 2024), în cadrul acțiunii „Buchetul cu vitamine”. „

Vă rugăm din suflet să ne respectați dorința!

Fructele și legumele se adună în Săptămâna Alimentației, nu acum!

Considerăm un gest deosebit ceea ce au gândit acești formatori de caractere, acești formatori (pe bune!) ai societății de mâine, prin educația oferită la clasă și un bun exemplu pentru toți colegii lor de breaslă de la celelalte unități de învățământ din județul Caraș-Severin.

Într-o altă ordine de idei, la Școala nr. 7 din municipiul Reșița am avut ocazia să-i vedem astăzi în premieră pe micuții care au pășit pentru prima oară într-o clasă, cunoscându-și pentru întâia oară „doamna învățătoare“ (video mai jos).

În fond, fiecare clasă, fiecare etapă de școală cu emoțiile ei, cei de a VIII-a ajungând anul acesta la momentul examinării „severe“ a capacității, o punte spre o altă etapă a vieții adolescentine.

Despre parteneriatul școală – familie în context comunitar și reușitele acestui parteneriat cadru în Banatul de Munte, a punctat astăzi la „școala lui de suflet“ managerul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, Ionuț Gârtoi, pentru că școala rămâne una dintre instituțiile esențiale ale societății ale cărei rezultate influențează atât evoluția beneficiarilor ei direcți, cât și pe cea a comunităților, beneficiarii indirecți.

Așadar, stabilirea setului de valori care să orienteze evoluția societății și a educației sale rămâne o prioritate, dar și o provocare pentru cadrul didactic de astăzi, cel care ne va oferi răspunsul la întrebarea atât de stringentă: România, încotro?

Mult succes în noul an școlar!

Sergiu TABAN

3 COMENTARII

  1. Felicitări cadrelor didactice care au gândit mișcarea asta și felicitări și vouă (Sergiu T. Și echipa ) că ați surprins și relatat subiectul asta. Vă dați seama daca medicii ar renunța (sa zicem doar pt o lună, nu de tot) la „atențiile” pe care le primesc ce s-ar putea cumpăra pt spitale? Sau spăgarii din primării ( in special primarii) daca ar face sa zicem 10% din lucrări pe bune, ce calitate ar avea spatiile publice!

  2. ”Dascălii … au cerut părinților … să renunțe la achiziționarea celebrelor buchete de flori.”

    Dacă și dăscălițele au cerut … chiar este un gest rar întâlnit.
    La dascăli pare (încă) firesc să refuze ”avansuri” (cu flori) din partea taților.
    Greșesc conotația?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei