fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Un nume care va aduce renume Reșiței în tenis: Dan Alexandru Fânaru!

 

Sub egida Federației Române de Tenis, la Timișoara s-a desfășurat în perioada 19-21.08.2023 Turneul Memorial Dr. Nicolae Doroiu, competiție rezervată tenisului de câmp la care au participat sportivi de la cluburi din Sibiu, Cluj, Timișoara, Arad,etc.

La categoria de vârstă rezervată tenismenilor de 12 ani băieți, turneul a fost câștigat, fără drept de apel, de reșițeanul Dan Alexandru Fânaru, sportiv legitimat la CSM Reșița.

Pe Dan am avut ocazia să-l urmăresc în câteva schimburi de mingi pe un teren din municipiul Reșița, în compania unui alt sportiv reșițean David Gruia, în vârstă de 12 ani, finalist recent la un alt turneu desfășurat în țară, un alt elev care promite în tenisul de câmp de la noi.

Despre Dan Alexandru Fânaru am aflat că practică tenisul de mic, încă de la 6 anișori. Din toamnă va continua studiile gimnaziale, în clasa a V-a, la Școala Gimnazială Nr. 2 „Marius Șandru“.

Jucătorul său preferat este charismaticul sârb Novak Djokovic, actualul Număr 1 în tenisul mondial.

 

Începând din vara acestui an, Dan Alexandru Fânaru a început să fie prezent la turnee naționale sub egida FRT, iar în turneul de la Timișoara, reșițeanul de numai 12 ani s-a impus fără a ceda niciun set în fața adversarilor, în întregul turneu!

Așadar, la Reșița se anunță de pe-acum viitori candidați cu șanse reale la podiumurile naționale juvenile în tenisul românesc, cu speranța că, în viitor, acești copii, dornici de performanță, ne vor aduce satisfacții și în competițiile internaționale.

Mult succes!

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei