14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

„Un popor de idioți“ – Petre Țuțea

„Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți! De asta numai eu am fost în stare“, Petre Țuțea.

Desigur mulți se vor simți lezați în amorul propriu și în bruma de inteligență, de titlul acestui articol. Să fie sănătoși. Sunt convins că dacă prostia ar durea, mulți dintre noi s-ar tăvăli pe jos, în chinuri.

Suntem un popor de idioți așa cum afirma Țuțea, atâta doar că nu ne dăm seama. Am fost duși cu zăhărelul an după an, generație după generație. Comuniștii ne-au arătat luminița de la capătul tunelului în care fiecare era egal cu celălalt. Adevărul e că ne-au pus să muncim și au creat condiții pentru a face acest lucru.

spot_img

Social-democrații ne spuneau cât de frumoasă va fi viața după guvernarea lor și au distrus tot ceea ce se numea economie: fabrici, uzine, șantiere, CAP-uri și IAS-uri. Calea spre occident fusese deschisă și poteca începea să se bătătorească.

Au venit liberalii cu vederi progresiste, aliați cu neomarxiștii (doar în definiție) pentru că nici acum nu știu ce hram poartă. Ăștia au în cap un singur lucru: banul. Fac orice, indiferent de pierderile colaterale pentru avutul propriu. Al lor și al acoliților și calcă în picioare tot: destine, credință, libertăți.

Nu cred ca în decursul istoriei, comparativ cu perioadele istorice parcurse, să fi fost românul mai subjugat, mai dezumanizat și mai dezbinat decât este acum. Au reușit prin tactica pașilor mărunți să ne îngenuncheze, să ne tâmpească, să ne învrăjbească unii împotriva altora, să nu mai gândim altceva decât ceea ce ne dau ei ca temă de casă.

Suntem atât de săraci fizic și spiritual, dar nu realizăm că ne îndreptăm asemeni oilor spre prăpastie. O prăpastie ce va însemna distrugerea acestei țări frumoase dar, vorba lui Țuțea, populată cu idioți.

Ce ne lipsește să ne croim un destin frumos, normal, democratic? Păi în primul rând o clasă politică elitistă (a noastră e doar etilistă); o voință comună, un țel comun și nu doar interesul propriu.

Avem înaintea noastră un viitor sumbru și incert, iar în urmă câteva generații de copii tâmpi de școala online, cu datorii pentru ei și urmașii urmașilor lor. Desigur există și valori, oameni pricepuți, copii olimpici și oameni de afaceri prosperi și integri. Dar aceștia sunt puțini și nu vor să se amestece cu actuala clasă politică.

„Dacă te bagi în vălău te mănâncă porcii“ așa se spune pe la noi. Concluzia e că cine poate nu vrea, iar cine vrea e incapabil să vadă mai departe de buzunarul propriu. E timpul să ne trezim, cu toate că nu știu ce vom face atunci când vom realiza hăul spre care ne îndreptăm.

Somnul rațiunii naște monștri; în cazul României, somnul națiunii a născut o generație de lideri politici veroși care nu au nimic în comun cu identitatea acestei nații. Dar nu-i nimic; continuăm să dormim, să visăm frumos și să aplaudăm exact ca pe vremea lui Ceaușescu, orice decizie luată de mai marii zilei. Somn ușor, națiune română!

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Înțelepte vorbe din partea maestrului trecut în neființă. Dacă ar fi trăit și în ziua de azi, inima lui s-ar frânge văzând că pe lângă că suntem un popor de idioți, mai suntem și obedienți, ne supunem atât de ușor în fața inepțiilor debitate de o clasă politică cretină ,de slugi și vânzători de neam și țară. Dragă maestre Țuțea să știi că cuvintele matale sunt veșnic bine venite iar sufletul unde ar fi el în ceruri să îl ocrotească Doamne-Doamne și îngerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei