fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

USR-PLUS=minus; Cioloș demisionează

Subtitlu: După ce că rezultatul e cu minus, mai dă și cu virgulă.

Ne-am pricopsit în ultimii 32 de ani cu o clasă politică de toată…„lauda“. Unul mai bun și mai frumos decât celălalt. Dacă era să te iei după declarațiile din campaniile electorale (și credeți-mă am prins destule), trăiai cu impresia că în sfârșit România va ajunge „Grădina Maicii Domnului“, că va începe să curgă lapte și miere și va ploua din două în două zile numai cu cârnați și cașcaval.

Adevărul e că ne lăsăm mințiți și prostiți din 4 în 4 ani, de parcă ne șterge cineva mintea cu buretele și înghițim de bune toate gogoșile candidaților la funcții publice. După, realizăm ce prostie am făcut și începem să ne dăm cu…„socoata-n cap“ cum zice românul.

spot_img

La fel și partidele politice; după alegeri își împart funcțiile (cărnica de pe ciolan), își aliniază premianții în băncile puterii și le dau dezlegare la „oala cu smântână“ (asta doar în caz de câștig). Dacă pierd, e și mai simplu: fac congres, sau mare adunare populară, se ceartă, se spurcă și în final divorțează unii de alții. Praf și pulbere se alege de partidulețul lor.

E și cazul nou înființatului USR-PLUS, care a devenit partid cu acte în regulă nu cu mult timp în urmă și care și-a desemnat în toamna anului trecut un „lider“ în urma consultării membrilor cu carnet de partid: Dacian Cioloș.

Când a vrut să facă reforme, (în partid, că la guvernare a produs doar dezastru și în alianța cu PNL și ceva mai înainte când a fost premierul guvernului zero), s-a lovit de opoziția oamenilor lui Barna poziționați stategic în funcții de conducere. Supărat, nenea Cioloș și-a anunțat demisia (pagubă-n ciuperci ar spune unii).

Funcția de interimat va fi asigurată de maestrul de ceremonii Cristian Ghinea (ministrul cu PNRR-ul care dă bătăi de cap actualei formule de guvernare), acesta având cele mai multe voturi (după Cioloș), obținute anul trecut. De aici până la ruperea partidului în USR și Plus nu mai e decât un pas și probabil se va întâmpla.

Sincer mă doare-n „bașcheți“ ce se va întâmpla cu această „echipă“ de politicieni care și-au dat deja examenul de maturitate politică în fața electoratului. Eu îl plâng (la propriu pe actualul președinte al PNL (cum o fi reușit oare) Florin Câțu.

Acesta a bătut palma cu PSD-ul pentru guvernare, dar le tot arăta pisica, pe principiul „dacă mai faceți mult scandal și ce vreți voi în guvern, mă întorc la USR). Păi ce făcuși Bobiță? Cu cine mai faci matale guvern acum? Orban și-a luat echipa și te-a lăsat gol în mijlocul bulevardului, ziua în amiaza mare, acum Cioloș demisionează și riscă să rupă USR-ul și matale rămâi în colț, pe coji de nucă.

Ar fi două variante: ori o lași mai moale cu declarațiile politice despre guvernare și îl lași pe Ciucă al nostru să-și facă treaba, atât cât se pricepe, ori te iei și pe mai departe de piept cu PSD-ul și rupi și coaliția asta, în speranța că vei mai găsi pe ici pe colo câte un parlamentar să încropeși o majoritate.

Poate cu Simion cerneală de la AUR, dar ar trebui să te grăbești că cică vine Târziu tare din spate cu lopățica la scaunul șefului, că deh, sunt politicieni și ăștia sunt gata să-și sape șeful pentru un post mai călduț. Dar de ce-ți spun matale lucrul ăsta? Îl cunoști și foarte bine chiar, iar Ludovicul poate să confirme cum e să crești un șarpe la sân.

Nu mai bine te gândești cum îl ajuți pe Iohannis să ajungă în stafful NATO? Ei, ce zici? Doar ești al doilea om în stat și în caz de….ghici cine urmează la tron? E drept că interimar, dar ce contează; dă bine la CV și dacă te întorci vreodată în state, o lasă și băieții ăia de la fisc mai ușor cu recuperarea prejudiciului, nu?

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei