fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

„Va urma un an și jumătate de calvar”! Reșița se transformă în șantier

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea căii de rulare a tramvaiului în municipiul Reșița. Va urma un an de calvar, atrage atenția primarul Ioan Popa, care îi îndeamnă pe reșițeni să lase, pe cât posibil, mașinile acasă și să folosească mijloacele de transport în comun.

Conform declarațiilor edilului reșițean, lucrările vor fi demarate în cel mult două săptămâni pe două tronsoane: Victoria-Kaufland și pe un sens al pasajului de la Intim.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor, am predat amplasamentul și cred că în maxim două săptămâni de azi înainte vom închide tronsonul Ada – Kaufland și o parte a pasajului de la Intim. Vom devia circulația pe podul de la Intim doar pe o parte, cealaltă va fi închisă.

spot_img

Se începe cu partea carosabilă, se scoate linia de tramvai existentă și în faza a două se va lucra și pe partea de trotuare, în fața magazinelor, parcarea, se vor face piste de biciclete. Practic se atacă tot tronsonul pe bulevard dintre o parte a blocurilor și cealaltă, evident lăsându-se câteva căi de acces înguste, în care cetățenii să poată totuși să circule. În plus, se vor face niște străpungeri, niște bretele de acces, de exemplu pentru părinții din Micro IV care au copii la școală în Micro III, să poată să traverseze bulevardele prin anumite locuri.

Odată cu închiderea parțială a pasajului de la Intim, evident că vom dirija circulația și prin Mociur, mai precis prin parcul industrial, astfel încât atunci când se vor face congestionări de trafic, și vor fi, lumea să poată să acceseze și partea cealaltă.

În fiecare fază a lucrărilor, am găsit și zone în care să deviem circulația, dar lumea va fi informată pe măsură ce avansează lucrările. Deocamdată, am deschis strada Făgărașului pe ambele sensuri, astfel încât Făgărașului și Muncii să preia traficul care astăzi se întâmplă pe Bulevardul Republicii.

Va urma un an, un an și jumătate de calvar, sfătuiesc cetățenii să folosească cât mai mult mijloacele de transport public, să încerce să reducă deplasările în oraș cu mașini personale, pentru că vom crea un haos în oraș”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

De precizat că în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a fost aprobat și un proiect de hotărâre privind scoaterea din funcțiune și casarea mijloacelor fixe ce au ținut de vechiul sistem de transport local cu tramvaiul, cum ar fi firul de contact (acolo unde mai există), calea de rulare, elemente de beton care au deservit calea de rulare, stâlpi, echipamente din cele două stații de redresare.

Casarea va fi gestionată de către o comisie, se va merge pe teren și se va analiza ce mai poate fi refolosit și ce anume se valorifică prin predare la fier vechi”, a explicat Liviu Gârtoi, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Reșița. Elementele care mai pot fi utilizate la lucrări viitoare derulate în regie proprie, vor fi predate pe bază de proces verbal Direcției de Întreținere, a mai precizat acesta.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

16 COMENTARII

 1. Păi primarul Haos și Papagal ești nea Popa. Bombardamentul din Ucraina va fi un meniu de 5 stele pe lângâ rahatul de tramvai turcesc. Un an jumate e minciună, cel puțin 10ani la ce proști sunt implicați în lucrările care, bineînțeles, aduc banii pentru băieții deștepți. Vă dorim multe proiectile neexplodate și ghinioane pe tot parcursul lucrări. Amin taică și un praz verde. Sictir la proști.

  • Ba nene sau cum să-ți spun. Daca ești tot atâta contra ce se întâmplă în orașul nostru și te preocupa mai mult bombardamentele din Ucraina du-te taica acolo sa îți iei și tu o bomba în dinți că sincer sa fiu ți-aș da eu o bomba în dinți. Comentezi mult prost și fără rost. Succes primare și la mai multe proiecte de genul că pentru orașul nostru le face nu pentru bombardamentele din Ucraina

 2. Ba nene sau cum să-ți spun. Daca ești tot atâta contra ce se întâmplă în orașul nostru și te preocupa mai mult bombardamentele din Ucraina du-te taica acolo sa îți iei și tu o bomba în dinți că sincer sa fiu ți-aș da eu o bomba în dinți. Comentezi mult prost și fără rost. Succes primare și la mai multe proiecte de genul că pentru orașul nostru le face nu pentru bombardamentele din Ucraina

  • Băi nene, dacă tot pupați în dos premarul, mergeți la Primărie să vă dea un post călduț, pe spagă, în orașul vostru de bătuți în cap. Hai, datți-vă like-uri cu Tăițelu lui pește prăjit. Sictir

 3. Așteptăm,… vedem,…, după criticăm sau lăudăm!
  Baftă!
  Am dori să vedem si noi cât costă proiectul,…, manopere, materiale,…, etc. știi matale ce vreau sa spun?

 4. O parere personala.Nu cred ca Resita avea nevoie de tramvai si de tot haosul care se produce .Era suficient introducerea de autobuze electrice pentru acest oras cu foarte puține locuri de munca.Tramvaiele sunt necesare in orasele cu populație mare si cu economie dezvoltată. Stima domnului primar pentru toate celelalte lucruri făcute pentru Resita.

 5. Ce blestem pe capul nosstru sa nu avem parte de un primar ca lumea in resita? Numai papagali .troleibuzele erau mai bune si mai fiabile.avea orasul alte prioritati nu tampenii din astea.chiar nu il poate oprii nimeni???

  • Nu din moment ce are interes de a,,gospodări „bani din comisioane și studii de fezabilitate, e logic că i se rupe, dăi și dărâmă cu totul, iar prostanii pun botul. Nu se vede parcă se mândrește cu ideia de producere de haos praf, balamuc atâta știe premariul bișnițar de la țară.

 6. Dupa dezatrul si furaciunile care au distrus Resita si toata tara, eu zic ca merita un inceput, ia acum din tot ce a fost, nu mai zic de furnale, uzine si tot ce sa facut pina acum, merita orasul sa devina un oras turistic, iar ruinele sa devina un muzeu, are tot ce-i trebue, numai ca trebue amenajat pentru vizitatori, sa vada ce a fost oadata oarasul Resita, ar fi pacat sa se uite in viitor de furnale, turnatorii si uzine.

 7. Domnul primar numai gărgărițe are în cap de ce nu renovează și el spitalele din Reșița?! De ce nu repara străzile pline de gropi în care ne rupem mașinile ?! De ce nu da ajutoare la bătrâni și familiilor fără posibilități?! El vrea tramvaie ca nu are ce face cu banii europeni și banii publici, halal primar mai bine fără asemenea specimene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei