fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Vara nu se dă dusă nici în septembrie; prognoza meteo actualizată

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii septembrie în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile sud-estice, semn că vara lui 2023 nu se dă dusă de pe aceste meleaguri. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru următoarele săptămâni.

Sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie aduc temperaturi medii mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea estică a țării, dar mai ales regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în nordul extrem al țării și la munte.

În intervalul 4 – 11 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână de prognoză a ANM, 11 – 18 septembrie, vor fi temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Dacă nu ați fost încă în concediu este o perioadă potrivită să vă planificați o vacanță, cel puțin din punct de vedere meteorologic. Mai adăugăm la această informație și faptul că în luna septembrie, atât pe litoral cât și în multe alte stațiuni din țară, prețurile vor fi mai mici decât în perioada estivală.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei