fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Pilotul reșițean George Șchiopulescu reușește o urcare de vis la Baia Mare! Ciucă nu ratează podiumul!

 

Etapa de viteză în coastă de la Baia Mare, de la finele săptămânii, cea de-a treia din calendarul Masters, a fost din nou una extrem de disputată pentru cei 25 de piloți care au luat startul pe traseul din Maramureș.

Iar dacă ceea ce s-a întâmplat la Reșița, a fost un prim avertisment pe care i l-a transmis pilotul reșițean George Șchiopulescu concitadinului său Claudiu Ciucă, pe traseul din Pasul Gutâi lucrurile au fost din nou tranșate de partea „driver“-ului cu numărul 89 în concurs.

Să amintim că cei doi reșițeni, Ciucă și Șchiopulescu aleargă pe două mașini, am putea spune identice, Cupra TCR, propulsate de motoare cu același număr de cai putere – 350 cp. Evident, mai contează și …zeița Fortuna, care te mângâie ușor sau îți întoarce spatele chiar atunci când ți-e urcarea mai… dragă.

În cele 4 decenii de când urmăresc fenomenul, permiteți-mi să spun că am văzut multe în motorsport iar norocul, dincolo de pregătirea meticuloasă a materialului de curse, de pregătirea fizică a pilotului, de talentul pe care acesta și-l șlefuiește la fiecare urcare de pe traseele de viteză în coastă, ei bine, norocul poate juca, uneori, un rol determinant. Doar că nu poți da „vina“, de fiecare dată, doar pe noroc sau pe ghinion. De aceea, consider că de această dată, Șchiopulescu a demonstrat prin actul său de pilotaj că nu mai este rezultatul hazardului în ceea ce-l privește ci, fără false elogii, este un sportiv care-și merită locul în zodia piloților cu stofă de campion. Un lucru pe care cred că-l va certifica în fața iubitorilor sutelor de cai putere în sezoanele de viteză în coastă ce vor urma, dar și în cel ce încă se joacă cu trofeul Grupei 3 din Campionatul Național de Viteză în Coastă pe masă.

Cum au decurs ostilitățile…

Dacă în prima urcare din concurs de la Baia Mare, piloții CB Rally Vest, Claudiu Ciucă și George Șchiopulescu, au trecut linia de sosire umăr la umăr, nu la fel au stat lucrurile în etapa de concurs cu numărul 2. Acolo unde George a reușit o urcare magică de sub 3 minute și 20 de secunde, mai exact 3:19,951. Nu la fel a fost și pentru Claudiu, căruia nu-i ies lucrurile așa cum sigur și le-a fixat în momentele de tensiune de la startul ultimei urcări cronometrate iar timpul este unul modest, 3:23,075. Din păcate pentru cei doi reșițeni, prima poziție în Grupa 3 la Mastersul de la Baia Mare i-a revenit pilotului Dudu Șenchea, cu al său Mitsubishi Evo VIII, cel care s-a „cantonat“ în ambele urcări în sfera celor 3 minute și 18 secunde.

Despre evoluția de la Baia Mare, reșițeanul George Șchiopulescu a consemnat: „Finalul etapei de la Baia Mare, Pasul Gutâi. Locul 2 la grupa 3 și învingător în “bătălia” celor trei modele TCR. Atât s-a putut!  Mulțumesc tuturor celor care ați crezut în mine! Ne pregătim pentru etapa de la Râșnov“.

La general, Jerome France fără adversar!

În clasamentul general, francezul Jerome France, pe un prototip Norma M20FC, nu doar că s-a impus fără emoții pe traseul de la Pasul Gutâi, dar a stabilit și un nou record, devenind un incontestabil King of the Hill, cu timpul de 2:45,781 (fără a mai forța în etapa a II-a de concurs), urmat de pilotul Emil Ghinea, după ce brașoveanul Octavian Ciovică – al doilea cel mai rapid pilot – a fost descalificat. Astfel, podiumul absolut precum și cel al categoriei II a fost completat de băcăuanul Costel Cășuneanu, care bifează al doilea podium absolut consecutiv cu monopostul german Wolf F1 Mistral.

Pentru piloții de viteză în coastă urmează etapa din CNVC de la Straja în zilele de 2 și 3 septembrie, chiar la finalul acestei săptămâni.

Mult succes piloților reșițeni care vor urca în forță pe acest traseu din județul Hunedoara!

Sergiu TABAN

 

 

1 COMENTARIU

  1. Oare mai ajunge automobilismul resitean acolo unde a fost odata! ? Cand la Resita s-a tinut cupa Pacii si Prietenie , concurs organizat de ACR la implinirea a 75 de ani de activitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei